Sopron.info.hu

Parkolás a Fertő- tónál

  2008 máj 20 / #helyi

Parkolás a Fertő- tónálMájus másodikán lekocsikáztunk a fertőre, gondoltuk még nincs olyan meleg, talán még nem kell egésznapos parkolót fizetni, ha be akarunk menni egy félórára. Hát tévedtünk. Annak ellenére, hogy a strandot még nem nyitották meg, a parkoló díjat már szedték rendületlenül. Sokan próbálták kijátszani, hogy ne kelljen fizetniük, ők a sorompó előtt álltak meg a tilosban, okoztak is fennakadást a közlekedésben, nagyon leszűkítették az utat, alig lehetett elférni tőlük.

Mint mikor hazamenet kiderült ők sem jártak jobban, mert közben kiérkezett a rendőrség és végigbüntette őket, teljesen jogosan.
Nem értem minek szedik az egésznapos jegyet a Fertőn, amikor már úgyis alig jár le oda valaki, a környező, főleg osztrák strandok sokkal kevesebb pénzért, sokkal több, jobb szolgáltatást nyújtanak, nem beszélve a tisztaságról, na és persze mindenhol az ingyenes parkolóról. Szerintem maguk alatt vágják a fát.
Azt még meg kell említenem, hogy a büfésoron kapható ételek nagyon finomak, még ha a helyek elég szedett-vedettek is, ezt sosem fogják megtanulni az osztrákok, hacsak nem egy magyar nyit büfét egy kinti strandon…