Sopron.info.hu

Paul Simon az Esterházy-kastély parkjában koncertezik

  2008 ápr 09 / #lapszemle

Paul Simon az Esterházy-kastély parkjában koncertezikA Szabad ég alatt a kastélyparkban elnevezésű eisenstadti rendezvénysorozat első fellépője Paul Simon lesz. Paul Simon szabadtéri koncertet ad július 23-án a kismartoni (eisenstadti) Esterházy-kastély parkjában – jelentette be az Esterházy-vagyont működtető cég képviselője.

A világhírű Simon and Garfunkel duó egykori tagjának fellépése a tervek szerint egy új, Szabad ég alatt a kastélyparkban elnevezésű rendezvénysorozatot indít útjára.

A szervezők elmondták, tudatában vannak annak, hogy Paul Simon a New York-i Central Parkban 750.000 rajongó előtt koncertezett, ők mindazonáltal megelégszenek azzal, ha a kismartoni előadásra legalább hatezren-nyolcezren elmennek, bár hely lesz bőven.

A koncertre egy félkörívű színpadot fognak felépíteni a kastély hátoldalában, a parkban. A színpad előtt mintegy 3000 ülőhelyet alakítanak ki, mögöttük lesznek az állóhelyek. Ami a zenei műsort illeti, Paul Simon saját sikerszámai mellett minden bizonnyal a Simon and Garfunkel halhatatlan slágerei is felcsendülnek majd.

Karl Wessely, az Esterházy Betriebe GmbH (Esterházy Vállalkozások Kft.) képviselője nem tartotta kizártnak, hogy a sorozat keretében akár még Madonna vagy Michael Jackson is felléphet a burgenlandi székvárosban. Legutóbb 2004-ben volt nagyobb szabású rendezvény az Esterházy-kastély parkjában, mostantól évente egy-két szabadtéri koncerttel szeretnének előrukkolni.

index.hu