Sopron.info.hu

Pfu, megvan

  2008 jan 19 / #sport

Pfu, megvanMKB Euroleasing Sopron – TTT Riga Január 16., szerda 18.00 A szerdai meccset a tv-be is közvetítette, mégis az járt jobban, akinek lehetősége volt kilátogatni az Arénába. Eseményekkel dús és változatos mérkőzés volt. Már az első negyedben érezhető volt, hogy nagyon sokat készültek erre a fontos estére a soproni lányok. Pattogott a labda, szinte égett a lányok keze alatt.

Sorban születtek a soproni és rigai kosarak. Az ötödik percben négy ponttal vezetett az MKB. Az állás, ezt követve kiegyenlítődött, majd újabb kosár párbeszédek következtek. A tíz perc végén, egyenlő, 22 – 22 – vel egyeztek ki ideiglenesen a csapatok. Branzova harmadik személyijét szedte össze, elég hamar, Norbi kis örömére.

Pfu, megvan

Végre jobban játszik, de mellette faultol. Jelena is színre lépett, és dobta is első kosarát. Két időkérés is követte egymást, miután a Riga ismét egyenlített, majd egy pici ideig, egy pontocskával előbbre járhatott. Betti, a támadóidő végén dobott (32 – 29).

Pfu, megvan

A negyed utolsó kosarát Branzova dobta, aki, személyi hibái ellenére, még mindig pályán volt (36 – 31). A legfontosabb negyed a harmadik volt, amikor is triplázott az egész női brigád! Edit, Andi, Oleksza… A rigaiak labdába se rúghattak. A Sopron elhúzott, mint a vadliba, 54 – 33 volt az ötödik percnél az állás.

A másik öt percben viszont a Rigának sikerült belehajtania, és a Sopron ragadt le egy picit. 59 – 43. Az utolsó negyedben már sok faultja volt a Sopronnak, figyelni kellett kipontozódás veszélyeire. Úgyszint, tartani kellett a kondit, még tíz percig. Branzova büntetői bementek, bár négy személyije volt már, úgy, mint Olekszának.

Pfu, megvan

 A negyed felénél balhé tör ki, amikor is a bíró visszajátszást ítélt… egy utolsó időkérés és tanácskozás folyt a csapat és az edzők között. Jelena és Edit tripláztak még egyszer, pár faultból szerzett kosarat is végrehajtottunk. Ezeket a kosarakat, az öröm és a nagy megkönnyebbülés kísérte, amikor is látták a lányok, hogy ez a nehéz meccs meg lett nyerve! 78 – 55