Sopron.info.hu

Akusztikus Pokolgép a Soproni Teraszon

  2007 jún 06 / #programajánló

Soproni Nyár „Érdekes, merész és egyben kellemes próbálkozás.” – írja a kritika a Pokolgép Oblatio című lemezéről, melyre tizenegy örökérvényű Pokolgép nóta került, különleges hangulatú, újrahangszerelt, akusztikus változatban. Június 8-án – az idei Soproni Nyár programsorozat második alkalmaként – a Lővér Kemping Soproni Teraszán lép fel a banda unplugged műsorával. Nyitás 20 órakor!

A Lővér Kempingben zajló idei Soproni Nyár programsorozat változatos kínálatában a mostani hétvégén a metál zene rajongói a kedvezményezettek: a színpadon a Pokolgép! A soproni közönség azonban a zenekar új arcát ismerheti meg, hiszen ez alkalommal a tavaly megjelent Oblatio című lemez anyagát mutatják be, melyen a klasszikus Pokolgép örökzöldek „light-os”, akusztikus instrumentumokra hangszerelt változatát adják elő.

A banda új vállalkozásáról így ír a kritika: „Megtartották az eredeti verzió erejét, de a megszólalásukban már sokkal könnyedebb és nemesebb irányt mutatnak ezek a dalok. A hangszerelés Kukovecz Gábor keze munkáját dicséri, akárcsak a remekbeszabott gitárszólók, melyekből ezúttal is akad jó néhány. Nem olyan érdesek és fémesek, mint egyébként, mégis – vagy talán pont ezért? – minden valamirevaló zenekedvelőt ki kell, hogy rázzon tőlük a hideg.” Érdemes tehát pénteken a Lövér Kempingbe zarándokolni metálosoknak és nem metálosoknak egyaránt!