Pornósztárok a Sörházdombon

Erős kezdés, szomorú folytatás. Nem telt el még fél év sem azóta, hogy a Városszépítő Egyesület és Sopron város atyáskodásával újra kilátó állhat a Lővérek egyik legmagasabb pontján, a Sörházdombon. Az impozáns formájú építményt könnyű vasárnapi sétával lehet megközelíteni. Szép helyen, szép kilátással, szépreményű kilátó. A ragasztott faszerkezet a műszaki számítások szerint kiállná az idõ próbáját. DE!
 


 A mérnökök a tervezésnél az összes statikai paramétert figyelembe vették (ez természetes, mert már rég összedőlt volna a kilátó). Egy paramétert azonban kihagytak az élettartam méretezésénél. Az embert. Nem azt, amelyik felmegy a kilátóba és találgatja, hogy a Fertő tavon túl mi látszik, hanem azt, amelyik grafomán hajlamait itt éli ki. Néhány kilátó látogató tollal, filccel festékkel és még néhány nyomot hagyó anyaggal “elmés” firkákat hagyott maga után. Nem akarom idézni a csekély értelmû bejegyzéseket, de a pornósztárok neveitől kezdve hosszabb lélegzetvételiű szövegek is fába lettek vésve. Soha nem értettem azokat az embereket, akik így akartak maradandót alkotni.
 
 Aki nem bír grafomán hajlamaival az inkább írjon a sopron.info.hu-ba cikket. (én is ezért vagyok itt :-)).
 
 Most még csak firka lepi el a kilátót, de ha így folytatódik, akkor a bánfalvi Gloriette vagy a Várhely kilátó sorsára fog jutni ez a kilátó is. A Gloriettet egyszerű lelkek szétbontották, tábortűzhöz használva az így megszerzett faanyagot. A Várhely kilátó fából épült teraszán évekkel ezelőtt tüzet raktak elégetve a járófelület egy részét és az egyik fő tartó oszlopot.
 
 … és ezekhez a kilátókhoz még fel is kellett mászni!
 
 A sörházdombi kilátó lehet, hogy hamarabb lesz az enyészeté? Pellengérre pedig nem a kilátó, hanem az azt összefirkáló vizuális szemétgyártók kerülnek. Első körben szégyelljék magukat, másodjára meg inkább a gyerekszobájuk falát firkálják tele. Már ha van, vagy volt nekik ilyen.

5103 / 2118 látogató

kapcsolódó cikkek

“Pornósztárok a Sörházdombon” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Ez az írás igen jól sikerült! Kimondtad, amire a lelkem mélyén én is gondolok. Köszönöm! Csak így tovább!! :)

 2. először is, hiába van meg egy ideje, a sörházdombi kilátót, én és barti köröm csak 2 hete fedeztük fel, és azóta rendszeres látogatói vagyunk!
  Jó hogy fel lehet menni éjjel is, hiszen a kivilágított, csendes, békés várost jó így nézni…
  Igazából én sem értem azokat az embereket, akik itt élik ki a primitív hajlamaikat…1részt nem tudom miért nem tudnak nagyobb poénokat kitalálni, mint azt hogy egy osztálytársuk telefonszámát biggyesztik egy “sz…k…wa” neve alá, másrészről csak magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt…egyébként azt hittem, ez kábé mindenkit zavar, DE a napokban épp fenn voltam naplementét nézni és 2 magyar turista fennhangon olvasgatta az obszcén hülyeségeket (apa és kb 20 éves fia) és hangosan röhögött rajtuk…szoval ennyit erről…amig valakiknek ez tetszik, addig ne várjuk, hogy abbahagyják..
  ya egyébként a cikk jó:D
  még egy vélemény a kilátóhoz: szerintem 5-6 év mulva a szél martaléka lesz, lehet hogy minden OK statikailag, de egyre jobban mozog, ahogy fúj a szél…

 3. pocza irásával egy az egyben egyetértek!Szivemből irtál!!
  Gyönyörű a kilátás,szuper hogy nem kell közvetlenül erdőbe(kullancsok közé) mennem ahhoz hogy ilyen szép kilátásom legyen a városra!!Könnyű séta után,gyönyörű élmény!
  KÖSZÖNÖM!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennyolc − tizenhárom =