Sopron.info.hu

Rakonczai Máté interjúja a Sopron.info.hu-nak!

  2008 okt 11 / #csak úgy

Rakonczai Máté interjúja a Sopron.info.hu-nak!Rakonczai Mátéval, a Kiválasztott című sztárprodukció egyik mentalistájával, Demuth János beszélget:

Jártál-e már Sopronban és fűződik-e valamilyen emléked városunkhoz?

Csak futólag, rövid ideig voltam Sopronban. Nagyon szép város és tiszta a levegője. Ez nagyon megmaradt bennem.

Mikor és minek a hatására kezdtél el érdeklődni az Ezotéria iránt?

Gyermekkorom óta művészetek vonzásában élek. Táncoltam, zenéltem, szerettem festeni, rajzolni. A David Copperfield show-k hatására kezdtem el foglalkozni a mágikus művészettel, így a mentalizmussal is.

Élményt kaptam ez által. Rajongok a titokzatos, misztikus dolgokért. A csodás elemek, a fantasztikum egy életre meghatározó lett számomra. Életem és hivatásom a mágikus művészet és az, hogy előadóművészként az embereknek életre szóló ÉLMÉNY-t nyújtsak.


Tudjuk, hogy sok ágazat létezik az Ezotéria tanain belül. Melyek azok, melyek a leginkább foglalkoztatnak Téged?

A mentalizmussal, mint szórakoztató előadó művészettel foglalkozom, valamint nagyszínpadi látvány show-kat csinálok. Az ezotéria tanaiban nem vagyok jártas.


Egy ország látott a Kiválasztott című műsorban, és számtalan rajongótáborod lett. Mennyiben változott meg az életed?

Lehetőséget kaptam. Jól éreztem magam a show-ban, mert a mellett, hogy megmutathattam magam, rajongóim lettek, az emberek érdeklődését nagy örömömre felkeltette a TV-show előtti pályafutásom is.

A honlapomat nagyon sokan látogatták. Megismertem olyan embereket a forgatások alatt, akikkel barátság alakult ki. Tartom a kapcsolatot azokkal, akik a média világában emberek tudtak maradni. Ez szerintem mindennél fontosabb.

Köszönet mindenkinek, aki bízott bennem, aki szavazataival, leveleivel, figyelmével megtisztelt!

Szerinted mi napjainkban az emberek főbb testi-lelki-szellemi problémáik?

A túlhajszoltság, a fásultság rányomja a bélyegét az emberek mindennapjaira, de ha pozitívan nézzük, ez mind szükséges rossz az életben. A szépnek, az örömtelinek az által van értéke, hogy nem egyoldalú a világ.

Milyen megoldást tudsz javasolni, tanácsolni nekik?

Figyeljünk oda egymásra! Figyeljünk oda saját magunkra! Változtassunk egyik napról a másikra, ha kell. Bizonyos esetekben ez csak elhatározás kérdése.

Túl vagyok egy országjáró mentalista kórház turnén, mely során két héten át beteg gyereket látogattam, mosolyt és szórakozást vittem ajándékba.

Olyan élményt kaptam, mely után sokkal jobban megbecsülöm, amit az élettől kaptam. Nem szabad elfelejteni, értékelni, amink van!

Mit üzensz a Sopron.info.hu olvasóinak?

Merjenek álmodozni, de küzdjenek is az álmaikért! Amit megálmodunk magunknak, az megvalósulhat, amit nem, arra esélyünk sincs.

Nagyon köszönöm az interjút és további áldásos, békés és boldog életet és munkásságot kívánok neked.
Demuth János