Sopron.info.hu

Rambo

  2008 febr 13 / #mozimánia

Rambo 4.Stallone tavalyi sikeres és anyagilag viszonylag korrekt visszatérése a Rocky Balboával arra késztette a mozibajárókat, hogy ismét higgyenek a filmes ikonban és nagy várakozással tekintsenek az eleinte John Rambo néven futó negyedik Rambo-film elé. Végül a negyedik rész címe mindössze “Rambo” lett, ami az amerikaiakat nem fogja összezavarni, hiszen a hajdani első Rambo-film odaát “First Blood” címen futott, csak mi (és még pár európai ország) egyszerűsítettük le az eredeti címet.

A meglehetősen brutális filmet sejtető előzetesek után a következő mozgóképsorokat 2008. január 25-én láthatják az amerikai nézők, mi pedig alig két héttel a premier után megkaphatjuk a veterán katona kalandjait, tehát február 7-től idehaza is Sylvester Stallone legújabb rendezése.

Mint az bizonyára senkit se lep meg, a Rambo 4: The Pearl of the Cobra, vagy John Rambo története hasonló alapokon nyugszik, mint az előző három epizód.

A kissé már öregecske, de el nem kényelmesedet Rambo ismét a világ zajától visszavonulva él Thaiföldön, de újból egy akad munka a számára, amit természetesen csakis ő képes elvégezni. Ezúttal egy emberjogi szervezet képviselői adnak neki megbízást, akik egy segélyszállítmányt próbálnak meg eljuttatni a polgárháború sújtotta Burmában élő karenek népéhez. A szállítmányt azonban elfogja egy csapat kormány ellen lázadó bandita, és a szervezet alkalmazottait túszul ejtik.

Persze Rambo-ra vár a feladat, hogy a Salween folyón átkelve kiszabadítsa őket, és ezúttal sem tud nemet mondani a felkérésnek.

Mint ebből is sejthető, ismét egy a Rambo 2 hangulatát idéző „dzsungel kommandós”film készül, mondhatni modernebb tálalásban, mivel mostanában inkább már a terrorizmus elleni harc izgatja jobban az amerikai közvélemény hangulatát, és nem a Vietnami Háború.

www.sg.hu

www.dvd.mconet.biz

Összeállította: Demuth
Aktuális soproni moziműsor