Sopron.info.hu

Regisztrációs jegy a GYSEV-nél

  2010 febr 27 / #helyi

Március 1-jétől a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) magyarországi vonalain közlekedő vonatokra is meg kell váltani a regisztrációs jegyet a módosított 48/2007. (IV.26) GKM rendelet előírásainak megfelelően.

A nemzetközi forgalomban azonban nem szükséges kiváltani azt.

A GYSEV magyar vonalakon közlekedő vonatain március 1-től regisztrációs jegyet kell váltani a 6 éven aluli gyermekeknek, a 65 éven felülieknek, valamint a hadirokkantaknak, hadiözvegyeknek és menekülteknek – rendelkezik a módosított 48/2007. (IV.26) GKM rendelet.

A regisztrációs jegy díjmentes, tehát az eddigi díjmentesen utazók, továbbra is díjtalanul utazhatnak a magyar-osztrák vasúttársaság magyarországi vonalain.

A regisztrációs jegy a GYSEV jegypénztárakban váltható meg március 1-jétől. Ha az adott állomáson vagy megállóhelyen nincs vasúti pénztár, vagy a pénztár zárva, akkor a regisztrációs jegy a vonaton a jegyvizsgálóknál is megváltható.

2010. július 1-jétől regisztrációs jegy megváltásának elmulasztása pótdíjazással jár. Vagyis, ha az utazás megkezdése előtt a nyitva tartó pénztárban lehetősége lett volna az utasnak a regisztrációs jegyét megváltania, de azt elmulasztotta, akkor a jegyvizsgálónál 500 Ft pótdíjat is kell fizetnie.

A regisztrációs jegy, a többi menetjegyhez hasonlóan elővételben is megváltható, akár 60 nappal a tervezett utazás előtt. A regisztrációs jegy érvénytartama korlátozott, a jegyen feltüntetett érvényesség napján az utazást meg kell kezdeni.

Regisztrációs jegyet kell váltani a bérlethez és a menettérti jegyhez is. Ilyen esetekben minden útra külön-külön kell kérni a regisztrációs jegyet, de előre is megváltható az utazás időpontjának ismeretében.

További információkat a GYSEV pénztáraknál, az információs pultoknál, valamint a +36-99-517-212-es információs telefonszámon kaphatnak az utasok – tájékoztat a GYSEV.

StD

sopron.hu