Sopron.info.hu

Rémálom az “iskolák” utcában

  2007 febr 14 / #pellengér

Rémálom az iskolák utcábanVan Sopronban egy közepes hosszúságú utca, amelyben 5 oktatási intézmény van. Ha Ön szülő, vagy leendő szülő, és a 3 éves gyermekét, már ide hozza óvodába, akár 25 éves koráig ezen a 200 méteren belül tudja tanítatni.

Ez csak azért érdekes, hogy lássák a piacra igyekvő nyugdíjasokon kívül milyen sok gyermek, jár erre.
Ne gondolkodjon tovább, elárulom: ez a FERENCZY JÁNOS utca.
1. Gyakorló Óvoda
2. Gárdonyi Géza általános Iskola
3. Vendéglátó Szakközép és Szakmunkásképző Iskola
4. Vas és Villamos ipari Szakközépiskola és Gimnázium
5. Benedek Elek Pedagógia Főiskolai kar

Rémálom az iskolák utcábanEhhez képest az utcában nincs megoldva a parkolás és egyes autósok versenypályának, hiszik az iskolák előtti szakaszt. A Kossuth Lajos utca felől igaz építettek egy fekvőrendőrt, amit a 15-20 méter hosszú “kerékpárút” miatt helyeztek el. De amikor ezen áthalad az autós, már lehet nyomni a gázt végig az öt suli előtt.
Jönnek-mennek a lányok és a legények, pedig csillogtatják az apu verdáját. Van persze olyan is, aki saját kocsin érkezik a középiskolába.
El kellene gondolkodni, azon hogy tőlünk néhány kilométerre, nyugatra, Wulkaprodersdorf, Eisenstadt,stb mennyi és milyen lassításra kérő és kényszerítő eszközök vannak az iskolák közelében.
Bitte nicht so schnell!! tábla
Rendőr alakú, és méretű dolinger
Km/h -át mérő és kijelző műszer
és végül az 10 méterenként lassításra kényszerítő fekvőrendőr, amire ha rá hajtnak 40 km/h-val kitörik a kerék.

De egyébként nem szívesen hajt be az ember az olyan utcába sem, ahol lassítva van a forgalom. Inkább használja a főbb utakat. Állítólag már többször indult az iskolák részéről kezdeményezés de még soha semmi nem történt. A két utca egyirányú forgalmának kicserélése sem hozta meg a hozzá fűzött reményeket (Mező és Ferenczy)

Minden ősszel történik valami baleset, ami idén halálos kimenetelű volt. Egy kerékpárost ütött el egy autós, aki helyszínen az életét vesztette. De számos koccanásos balesetet, dugót és idegeskedést oldana meg, ha ezt, forgalomlassítót megépítené a tisztelt Önkormányzat minden iskola kapuja elé.

Kár megvárni azt, amikor egy tavaszi napon egy iskolából kiszabadult felelőtlen gyermek át akar futni az út túloldalára, de már sajnos nem ér oda.
Ezt meglehetne előzni!

Jedi