Sopron.info.hu

Rippel Ferenc exkluzív interjúja a Sopron.info-nak

  2008 dec 02 / #csak úgy

Rippel Ferenc részt vett az RTL Klub „Celeb vagyok, ments ki innen!” produkciójában. Több hetet kellett a celebeknek eltölteniük az argentin dzsungelben, nem éppen komfort körülmények között, mely, mind lelkileg, mind testileg egyaránt megviselte őket. Ferivel, Demuth János beszélgetett a Dzsungel megpróbáltatásairól:

A Rippel-fivérek nem csupán Magyarországon, hanem a világ számos országában elkápráztatják a nagyközönséget. Ők már elérték az artistaművészet csúcsát, profizmusuk nem kérdéses. A két testvér, Rippel Ferenc és Viktor immár az európai és amerikai show-műsorok és varieték keresett előadóművészei, 7-szeres világrekorderek, emellett pedig a párizsi Moulin Rouge rendszeres fellépői.

Köszönöm neked, olvasóink nevében, hogy elvállaltad az interjút, és válaszolsz pár kérdésemre.

Nincs mit. Nagyon szívesen! Üdvözlök minden Kedves Sopron.info olvasót!

Az első kérdésem az lenne, hogy mire gondoltál, amikor megkeresett téged a produkció, és elfogadtad a felkérést? Számítottál ilyen megpróbáltatásokra?

Nagyon örültem és kissé meg is ijedtem, amikor felhívott az RTL Klub, hogy én lennek az egyik táborlakó. Eleinte nem is hallottam erről a műsorról, de ezután mar azonnal elkezdtem az interneten keresgélni és hát, rengeteg félelmetes infó került elő. Mindenféle nehézség: idegi és erőt próbáló feladatok, gusztustalanságok, és tíz idegen emberrel való együtt élés nehezíti az ottlétet.

Nekem minden munkám a testvéremmel, Viktorral történik és ez volt az első alkalom, hogy valahova nem együtt indulunk, úgyhogy gyorsan megkérdeztem őt, hogy mit gondol erről. Ő azt válaszolta, hogy ne gondolkozzak, hanem induljak, mert biztos jó buli lesz. És hát igaza is volt. Tényleg nagyon élveztem. Felejthetetlen emlékeket vésett belém.

Számos országban megfordultál már, mondhatni, hogy körbeutaztátok a földet. Hogy tetszett Argentína? Már amikor nem a dzsungelben voltál? Gyönyörű lehetet….

A világot számtalanszor átutaztuk és szinte mindenhol több hetet, hónapot töltöttünk el egy kivételével. Az pedig Dél-Amerika.
Így ez a vágyam is teljesült. Brazíliában szálltunk le és onnan külön repülőgéppel utaztunk Argentínába a gyönyörű Iguazu vizeséshez, ami frenetikus volt.

Az egész országnak megvan az az érintetlen és tiszta varázsa, amit manapság nagyon kevés helyen találni csak meg. Arról nem is beszélve, hogy a nyelvismereteim most nem sokat értek, hiszen az angolt, a németet és az oroszt itt nem értik. Csak a portugált, illetve a spanyolt.

Én személy szerint nagyon drukkoltam neked is, mert a képernyőkön keresztül úgy tűnt, hogy jól viseled, jól kezeled a megpróbáltatásokat, a stressz helyzeteket, és a konfliktusokat. Nagy segítségére voltál társaidnak, tartottad bennük a lelket. Mi volt fizikailag, és lelkileg az a szituáció, ami leginkább megviselt?

Mivel én tényleg élveztem az egész játékot, így nekem nem voltak nehézségeim. Végig néztem ez első szériát és nagyjából feltuningoltam magam mindenre. Egyébként az önzetlenség a szüleim neveléséből fakad. A legnehezebb számomra a szeszélyes időjárás volt. Amikor az ember a szabad ég alatt alszik egy erdő közepén, elég nehéz a fejéből kizárni a sok élőlényt, ami körülötte van. Ha ehhez társul még az éjszaka közepén -egy eddig általam sosem látott- erősségű és két napig tartó eső (pedig mar átéltem egy tájfunt) akkor az meg tudja ingatni a legerősebb embert is.

Láthattuk, hogy voltak viták, a celebek között, melyek szerintem már a túlfokozott lelki állapotból adódtak. Hogyan jöttél ki társaiddal. Ki okozott kellemes meglepetést, és ki volt az, akiben csalódtál egy picit….már ha volt ilyen?

Igazából senkit nem ismertem a műsor előtt, illetve hallomásból, tv-ből-újságokból már hallottam felőlük, de én úgy érzem, hogy mindenkivel egészen jól kijöttem. Talán két ember volt az, akivel nem sikerült megtalálnom a közös hangot: az pedig a Szőke és a Gjon, de rájuk sem mondom azt, hogy csalódtam, csak nem tudtunk összehangolódni.

Mi volt az, amit eddigi élettapasztalatodból kamatoztatni tudtál ebben a helyzetben, és mi volt az, amit itt tanultál, testileg, lelkileg, így visszagondolva?

Az erőmet biztosan sikerült kihasználni, hiszen sokszor kellett úgy segítenem a lányoknak, hogy pl. a folyón való átkelésnél el ne csússzanak vagy le ne essenek, de, a bátorságpróbákon is inkább az erőmet kellett használnom. Az idegi és lelkierőmre is szükségem volt a mindennapokhoz és az egyéb megpróbáltatásokhoz pl.: mindenfele undorító belső rész megivása…

Nagy segítségemre voltak Édesanyám tanításai, aki lelki gyógyító, úgyhogy rengeteg okos és hasznos tanáccsal látott el az elindulás előtt.

Hogy telt a hazaérkezést követő pár nap?

Hát sok pihenőm nem volt az biztos, mert ezeket a sorokat is már Párizsból írom, ahol is a Moulin Rouge sztárvendégeként minden este két előadással kápráztatjuk el a nagybecsű közönséget.

De ha tudni szeretnétek, akkor az első nap csak ettem és aludtam, no meg a szerelmemmel voltam :-) utána viszont rengeteg interjú, fotózás és forgatás következett, majd irány a repülőtér és voila, máris Parisban találtam magam.

Ha lehetőséged lenne rá, újra nekivágnál?

Mindenfélekeppen, hiszen rengeteg élménnyel lettem gazdagabb. Köszönet az RTL Klubnak, hogy rám gondolt és természetesen a TV nézőknek is, hogy végig szavaztak rám. Remélem tényleg lesz még rá módom, hogy megmutassam tudásomat máshol is. Esetleg egy táncos műsorban?!

Hát, az nagyon fantasztikus lenne, ha a Szombat Esti Láz produkció egyik szériájában is viszont láthatnánk téged a képernyőn.
Nagyon szépen köszönöm az interjút. További minden jót és sikereket kívánunk neked.
Demuth János

Köszönöm és viszont kívánom. Üdv mindenkinek. Rippel Feri