Sopron.info.hu

Sajtóbejárás: Kedden a Depeche Mode nyitja a 2018-as TELEKOM VOLT FESZTIVÁLT ! (KÉPEK)

  2018 jún 25 / #hírek

Öt nap alatt 150000-nél is több vendéget várnak Sopronba, a 26. Telekom VOLT Fesztiválra, ahol a legnagyobb küzdőtér elé épülő Telekom Nagyszínpad hét emelet magas, szélessége 24 méter, a súlya pedig, több mint 200 tonna. Nem csoda, hogy a méretek gigantikusak, hiszen ma már a világ könnyűzenei élvonala adja egymásnak a mikrofont a VOLTon.

fotó: Leczovics Zsolt

“Pár éve még álmodni se mertünk arról, hogy a Depeche Mode első, magyarországi fesztiválkoncertjével éppen a Telekom VOLT Fesztiválra érkezik majd.” – mondta el a hétfői sajtóbejáráson Lobenwein Norbert, a VOLT egyik alapító-főszervezője.

Lobenwein Norbert / fotó: Leczovics Zsolt

A legszerethetőbb hazai fesztiválként nyilvántartott VOLT egyben a eklektikusabb esemény címére is joggal pályázna. A Depeche Mode-ot az Iron Maiden, az itthon először koncertező Avangened Sevenfold, a Limp Bizkit, a Hurts és Steve Aoki követi a headlinerek sorában, de tízezres közönség várja majd a szombati záróbulit is, amelyen a 90-es évek legnagyobb dance sztárja lépnek majd színpadra – mint például a Safri Duo, az Eiffel 65 vagy éppen Mr. President.

“Minden bizonnyal ennek a sokszínűségnek is köszönhető, hogy idén rekordlétszámú bérleteladás mellett több tízezerrel nőtt az eladott napijegyek száma is.” – tette hozzá Fülöp Zoltán, a VOLT másik főszervezője, akitől azt is megtudtuk, hogy a csütörtöki nap már teltházas, a többi napra még a helyszínen korlátozott mennyiségen lehet jegyet váltani.

Fülöp Zoltán / fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

A sajtóbejáráson Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán főszervezők mellett Filutás Anna, a VOLT főkoordinátora kísérte végig a sajtó munkatársait, amelyen a leghűségesebb város polgármester Dr. Fodor Tamás és Sopron alpolgármester Dr. Simon István is részt vett.

Filutás Anna főkoordinátor kiemelte, hogy az idei újdonságok között említésre érdemes a Hello Hungary Village, ahol az ország legismertebb YouTube-erei közül négyen egész nap élőben mutatják be Sopront és a VOLT-ot. Ugyancsak új helyszan a Telekom Secret Garden, ahol a nevéhez hűen csak meglepetések és titkok várják a fesztiválozókat.

fotó: Leczovics Zsolt

Az OTP Junior – Petőfi Rádió Nagyszínpad fölé idén 1000 négyzetméteres fedés kerül, a talajt pedig 10000 négyzetméteren fedik majd különféle talajtakarók. Az új helyen felépülő óriáskerékről egy tízemeletes ház magasságából nézhetünk majd körül a VOLT-on, de akár Sopronra vagy akörnyező településekre is ráláthatunk.

A fesztivál területén 600 darab WC, 150 tusoló, 400 fős biztonsági szolgálat és 200 fős egészségügyi bázis és egy minikórház is telepítésre került, de a telepített sátrak is a kulturált pihenést biztosítják majd.

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

A fesztivál főszervezőinek jóvoltából egy kis betekintést nyerhettünk a Telekom Nagyszínpad mögé is, illetve a még lakatlan Backstagébe is, ahol majd a sztárok készülnek a soproni fellépésükre. A sajtóbejárás idején egyébként pont a Depeche Mode fénytechnikáját szerelték a technikusok, amely szemlátomást gigantikus tömegű felszerelés és amelynek elhelyezése és beállítása bizony aprólékos precizitást igényel.

Ha pedig sztárok akkor a szervezőktől azt is megtudtuk, hogy bizony az igényeiket a legtöbb esetben igen költséges megoldani. Főként azért, mert már az érkezésük is sokszor különrepülőkkel történik, Bécs legdrágább szállodáihoz ragaszkodnak, de mindezek mellett sok egyéb extra kívánság is sorjázik olykor a listákon.

Az idei fellépők között a virág a menő, az egyikük például egy váza frissen vágott csokrot kért, hangsúlyozva azonban hogy liliom nem lehet közte, de volt aki levendulás szappanokat kért, de akadt a kéréslistán ceruzaelem készlet, fülhallgató, férfi alsó és sportzokni is, de az egyik fellépő például egy mosógéppel érkezik, amit a szervezőknek kell majd megoldaniuk hogy a backstagében használható legyen.

A legizgatottabb azonban minden bizonnyal az a soproni fodrász lehet, aki lehetőséget kap arra, hogy kedvenc csapata, a Depeche Mode tagjainak a frizuráját készítse el közvetlenül a koncert előtt.

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

 

Bónusz kép a sajtóbejáráson részt vett kollégánkról Lecsóról, aki a helyszínen kattintgat 😉 ( fotó: dave )  

 

 

 


%d blogger ezt szereti: