Sopron.info.hu

Salgótarján: a hely, ahol nyerni kell

  2010 febr 05 / #sport

Szombaton este a sereghajtó Salgótarján otthonában lép pályára a csapatunk. Meszlényi Róbert együttese zsinórban elszenvedett három bajnoki vereség után próbál javítani

– A három, sorozatban elszenvedett vereség után nyilván nem a legjobb hangulatban készültetek…

– Nincs semmi gond, vagy pánikhangulat – reagált a felvetésre edzőnk. – Nem is érdemes túl sokat rágódni a múlton, mindig jön az újabb feladat. Az azért a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a három vereséget három nagyon erős, a miénkhez képest egészen más feltételrendszerben működő csapatoktól szenvedtük el.

– Említetted az új feladatot. A Salgótarján a sereghatjó mindössze egy győzelemmel, ám saját pályáján volt akiket meg-megszorongatott. Hogy látod az esélyeket?

– Az esélyeket lehet latolgatni, de minden a pályán dől majd el. Riválisaink nyerni tudtak Salgótarjánban, nekünk sincs más választásunk.

– Sopronban egy igen látványos meccsen fektettük két vállra a nógrádiakat, csakhogy abból a csapatból sem Huckaby, sem Wade, sem pedig Davis nincs már holnapi ellenfelünknél. Hogyan készültetek a Salgótarjánból, amely edzőt is váltott?

– Ez nagyon nehéz kérdés, hiszen a salgótarjániak egyrészt nagyon gyakran cserélgetik a külföldi kosarasaikat, másrészt pedig az újak közül sem tudni, ki játszik majd ellenünk. Az első körben például a két csapat soproni meccsén mutatkozott be a bajnokságban Huckaby és Wade. Ismeretlenek voltak, ketten együtt hatvanegy pontot dobtak nekünk. Most van egy sérült centerük Adnan Bajramovics, aki mindössze három meccsen játszott, s egy amerikai irányítójuk, Eddy Barlow, akiről jó híreket hallani, de ő még nem lépett a pályára a magyar bajnokságban. Ami biztos: a saját játékunkat próbáljuk játszani,és nyerni utazunk Salgótarjánba.

sakc.hu