Sopron.info.hu

Sérült légiósaink már jászhatnak a Magyar Kupa-visszavágón

  2010 márc 26 / #sport

Volt bőven dolga két idegenlégiósunkkal csapatunk orvosának, dr. Sztancs Györgynek. Közel két hete David Brooks a kezén, tegnap Matt Knight pedig a lábán sérült meg

Mivel együttesünk, a Soproni KC számára az egész évad szempontjából döntő fontosságú lesz a két jövő heti mérkőzés, a szerdai, kaposvári MK-visszavágó, illetve a szombati Nyíregyháza elleni hazai bajnoki, rákérdeztünk, mi a helyzet az együttes két sérült alapemberével.

Szerencsére, dr.Sztancs György csapatunk mindkét kulcsjátékosának a jövő heti pályára lépése szempontjából bíztató híreket közölt honlapunkkal. Mint kifejtette, a jövő szerdai, kaposvári Magyar Kupa-visszavágó időpontjában David Brooks sérült ujját addigra már minden bizonnyal csaknem tökéletesen használhatja, ilyen esetekben két-három hét a gyógyulási idő.

Hozzátette: éppen ezért nem kockáztatták a tegnapi szerepeltetését – szerencsére nem is volt erre szükség. Ami Matthew Knight-ot illeti, neki egy kis csontocskája az ún. szezámcsonta repedt be. Ez ott van, ahol a nagy lábujj támaszkodik a talajra. Pár nap pihentetés után Matt a jövő héttől elkezdhet edzeni, és elvileg szerdán már ő is játszhat.

A sportszerűség úgy diktálja, hogy megkérdezzük, mi a helyzet a kaposváriak tegnap a kupamecsen a kisujján megsérült bedobójával, Soós Gáborral. Magát az esetet ugyan az akkor még éppen Matt-tel elfoglalt orvosunk nem látta, ám miután őt a körülményekhez képest ellátta, Soóst is kezelésbe vette.

Orvosunk elmondta, nagyjából hasonló jellegű lehet a sérülése, mint amilyet David Brooks szenvedett el a gálán, azzal a különbséggel, hogy amíg Brooks ujját a labda “vitte el”, addig a somogyiak bedobója ráesett. Neki is két-három hétig kell pihentetni az ujját.

sakc.hu