Sopron.info.hu

Sikeres évadkezdés a Krasznaiban

  2009 okt 05 / #sport

A SMAFC lányai legyőzték az OSC csapatát. A SMAFC-NYME NBI/B-s női kosárlabdacsapata október 3-án a Krasznai Ferenc-csarnokban kezdte meg a 2009/2010-es szezont. Ellenfelük az OSC együttese volt. A két ellentétes félidő végén (az elsőben a vendégcsapat bizonyult jobbnak, a másodikban a hazaiak játszottak eredményesebben) a kék-fehérben játszó egyetemisták örülhettek, hiszen közel harminccal több pontot dobtak, mint a budapestiek.

A programot a legfiatalabb versenyző korosztály tagjai, a kenguruk nyitották meg. Egymás között játszottak mérkőzést, és ami lényeges: a számukra előírt gyűrű és palánkmagasságra. Köszönhető mindez a közös összefogásnak és Kálmán Tamás apuka áldozatkész munkájának. Szívet melengető volt látni a sok apróság önfeledt játékát.

Igaz, néha még furcsa volt számukra az eddig megszokottnál alacsonyabb gyűrű, de már most látható volt, hogy kevésbé erőlködve, jobb technikával dobtak. A mérkőzés után, a felnőtt játékosokkal közösen egy dobóversenyen is részt vettek. Az idénynyitó mérkőzés előtt prof. dr. Takáts Péter rektorhelyettes, a SMAFC-NYME tanárelnöke mondott rövid köszöntőt, melyben kiemelte, ez az idény azért is különleges, mert a klub 2010-ben ünnepli fennállásának 150 éves évfordulóját.

A felnőtt mérkőzés Csontos és Farkas kosaraival indult, és ekkor még senki sem gondolta, hogy milyen kínkeserves lesz az első félidő. Az OSC rutinosan ráerőltette saját ritmusát a kék-fehérekre . Közepes iramban, de nagyon pontosan, precízen támadtak, és védekeztek az orvosegyetemisták, a SMAFC-os lányok pedig csak mentek az eredmény után, sőt a második negyed végén az ellenfél 7 ponttal meg is lépett.

A szünetben a nézők közül többen is jelentkeztek a “büntetőkirály” elnevezésű játékra, melyet végül a serdülőkorú játékos, Kálmán Petra nyert meg. A harmadik játékrészre egy egészen más szellemben kosárlabdázó kék-fehér csapat jött vissza a pályára. Ennek eredményeképpen a 27. percben visszavették a vezetést. Az igazi fordulópont azonban a 32 – 36. perc között történt.

A SMAFC-os lányok szenzációs 4 percet produkáltak (23:0), egymást múlták felül labdaszerzésben, és gyors, pontos támadásbefejezésben, amelynek következtében végleg eldöntötték a mérkőzés sorsát. A nézők két ellentétes félidőt láthattak. Az elsőben a vendégcsapat okosan lassította a játékot, ami nekik kedvezett, és ezt szinte hibátlanul ki is használták. A másodikban aztán a soproniak felpörgették a ritmust, és ennek következtében sokkal eredményesebben játszottak.

NB I/B csoportos női mérkőzés:
SMAFC-NYME – OSC 91:63 (17:18, 11:17, 26:15, 37:13)

SMAFC: Dávid 5, Farkas 17, Csontos 26/9, István 9, Radnóty 6. Cs.: Klemencsics 17/12, Horváth 10, Zottl 1, Takáts, Kerékgyártó, Katona, Tóth.
OSC: Pallagi 6/6, Tolnai 15/12, Surán 15, Záray K. 9, Fejes 13. Cs.: Horinka 7, Záray Zs., Erdős, Tófalvi.