Sopron.info.hu

Sikerült a helycsere!

  2009 febr 09 / #sport

A SMAFC-os lányok legyőzték az Orvosegyetem csapatát. Február első NBI/B-s mérkőzése igazi rangadó volt a soproni Krasznai-csarnokban. Szombaton (7-én) a SMAFC-NYME női kosárlabdacsapata a budapesti Orvostudományi Egyetem együttesét, az OSC-t fogadta.

A fővárosiak a mérkőzés előtt a kék-fehérek előtt álltak a tabellán. Előbbiek öt, utóbbiak négy győzelemmel büszkélkedhettek ezidáig. Ősszel, Budapesten az OSC csapata nyert 50:43 arányban, egy nagyon küzdelmes, kemény találkozón. A szombati, soproni mérkőzésen a hazaiak győzedelmeskedtek 72:52-re egy hasonlóan küzdelmes, kemény „csatában” – és így megelőzték az OSC kosarasait.

A soproni lányok és a szurkolók is tisztában voltak vele, hogy nem lesz könnyű mérkőzés az OSC elleni, hiszen a két csapat ki-ki csatát vívott.

Egy győzelemmel volt több a fővárosi csapatnak a soproni mérkőzés előtt. Ezért feltétlen győzni kellett a kék-fehéreknek, méghozzá több mint hét pont különbséggel, hiszen ennyivel kaptak ki az ősszel az Orvosegyetem csapatától. De nemcsak ezért volt várható szoros összecsapás, hanem azért is, mert a SMAFC-os Fejes, Horváth, Hanzséros és Zottl is kézsérüléssel bajlódott, míg Takáts és Kerékgyártó az influenzával is külön csatát vívott.
Az első negyed igazolta is a várakozást: hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, hogy aztán döntetlen legyen a tíz perc vége. A második negyed elején, mintha befedték volna a gyűrűket. 5 perc alatt hat pontot dobott a két csapat összesen, miközben szikrázó ütközéseket láthattak a szurkolók. A vendégek ébredtek gyorsabban, így a félidőben 7 ponttal vezettek, épp annyival amennyivel Budapesten nyertek.

A harmadik negyedet szenzációs védekezéssel kezdték a SMAFC-os lányok, majd végre távolról is eredményesek voltak, így egy negyed alatt fordult a kocka, és már hét ponttal vezettek! Az utolsó tíz percben az OSC kosarasai mindent megpróbáltak.

Az amúgy sem puhány védekezésüket még keményebbé tették, ezáltal a kék-fehérben játszó lányok néha padlóra kerültek, de a csapat nem! A szikrázó végjátékban, a frissebb soproniak hozták a mérkőzést, méghozzá 13 pont különbséggel, ami azt jelenti, hogy újabb egy hellyel léptek előre!

A mérkőzés ugyan nem volt szemet gyönyörködtető, de küzdőszellemből mindkét csapat jelesre vizsgázott, és a második félidőben a SMAFC-NYME hölgyei védekezésből is! Ekkor ugyanis kevesebb kosarat kaptak a két negyedben összesen, mint az első, vagy második tíz percben külön-külön.

SMAFC-NYME – OSC 72:59 (20:20, 13:20, 22:8, 17:11)
Sopron, 200 néző V.: Dr. Magyari T., Németh A.
SMAFC: Dávid V. 8/3, Tóth A. 2, Farkas P. 8, Kerékgyártó D. 2, István L. 6. Cs.: Horváth M. 13/3, Fejes K. 13/3, Klemencsics N. 13/3, Hanzséros M. 3/3, Takáts A. 2, Zottl V. 2, Katona L.
OSC: Pallagi N., Nagy D. 5, Tolnai K. 12/3, Fejes A. 16/3, Surán A. 19. Cs.: Kerti A. 4, Záray K. 2, Nagy A. 1, Tófalvi Sz.