Sopron.info.hu

Siketek a bicikli úton

  2006 szept 12 / #pellengér

Új bicikli úttal lesz hamarosan gazdagabb a város. Boldogság, széles mosoly. Már korábban is beszámoltunk róla a Gödör háztól (Frankenburg út) a Tóth Antal utcán át egészen a Besenyő utcáig kanyarog az aszfalt csík.

Még nincs felfestve, de már használható. Lenne.
A Tóth Antal utcában található a Tóth Antal Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium (www.totha.fullnet.hu/), ahol hallássérült gyerekek tanulnak. Az iskola bejáratánál az autósok figyelmét külön tábla hívja fel a hallássérültek közlekedésére. Az iskolából kijövő gyerekeket korlát védi az autósoktól.

A kerékpárút ezt a biztonságot zúzza szét! Az út nyomvonalát, az iskola kapuja és a védőkorlát közé építették. A dolgok mostani állása szerint, ha egy hallássérült gyerek kilép az épületből és gyanútlanul a járdára merészkedik előfordulhat, hogy egy éppen szabályosan arra közlekedő biciklisbe botlik. Az ilyen találkozás nem szokott hepienddel végződni. Az iskola már tett a biciklisek ellen. A lakótelep felöli oldalon beton virágtartókat tett keresztbe a bicikli úton. Ők már érzik a veszélyt!

Remélem, a kerékpárút átadására már az illetékesek is találnak valami megoldást!