Sopron.info.hu

Sira István

  2007 máj 08 / #lapszemle

Érdekes körülmények között győzött a Sopron a Vasas ellen az NB I szombati játéknapján. Dario Bonetti csapata nem futballozott jól, ráadásul félórával a lefújás előtt emberhátrányba került, miután a játékvezető kiállította Sira Istvánt. A soproniak azonban felpörögtek, és végül 1-0-ra győztek.

– Jogosnak érezte-e a kiállítást?
– Az első sárgám jogos volt, összeakasztottam ellenfelem lábát – ismerte el Sira István. – A második azonban… A félpályánál küzdöttem a labdáért, ám a védő elcsúszott, én pedig láttam, hogy a kapus kissé kinn áll, így kapura emeltem. Mellément, és közben kiderült, hogy a játékvezető már lefújta az esetet – noha nem voltam szabálytalan -, és adott egy sárgát, mivel szerinte “idegből” rúgtam el a labdát. Ha idegből rúgom el, akkor kirúgom a stadionból, de most gólt akartam szerezni, ráadásul nem is hallottam a sípszót, így szerintem nem volt jogos a piros lap.
– Ezzel együtt úgy tűnik, a csapatnak jót tett, hiszen jobban futballozott a Sopron emberhátrányban, mint egyenlő létszámnál…
– Hadd tegyem hozzá, hogy a játékvezető “elfelejtett” megadni két büntetőt, a kiállítással együtt ez valóban felpaprikázhatta a csapatot, és én is úgy láttam, hogy jobban játszottak a fiúk tíz emberrel. Szerencsére sikerült nyernünk, nagyon fontos sikert arattunk.
– Lélegzethez jutottak a kiesés elleni harcban, de a sorsolásuk nem tűnik könnyűnek…
– Kaposvárott már egyetlen pont is nagyszerű lenne. Utána a Vácot fogadjuk hazai pályán, azt a mérkőzést mindenképpen meg kell nyernünk, és szerintem ha négy pontot szerzünk a következő két találkozón, akkor bennmaradunk. A Debrecen az utolsó fordulóban már valószínűleg bajnok lesz, de hazai közönség előtt biztosan fesztivált akar majd rendezni, és nem ereszt le, úgyhogy nekünk már úgy kellene odautazni, hogy biztosítottuk a bennmaradást.
– Önre is nagy szükség lehet a hátralévő bajnokikon, gondoltak-e esetleg arra, hogy fellebbezzenek a várható eltiltás ellen?
– Nem, fölösleges lenne. Két sárga lappal állítottak ki, szóval automatikusan egymérkőzéses eltiltás jár, semmi komolyabb, ezért kár lenne fellebbezni. Nem mondom, hogy örülök, a meccs alatt is meglehetősen feszült voltam, ami nem is csoda, hiszen nem sokat aludtam, előző napon ugyanis megszületett a fiam, Sira Bálint. Szerencsére győztünk, fiú és édesanyja jól vannak, úgyhogy azért van okom az örömre!
-bz-

forrás: nb1.hu