Bemutatták a Magyarország tortája és Magyarország cukormentes tortája verseny idei döntőseit. A fináléba öt-öt cukrászda alkotása került, a győzteseket augusztus elején hirdetik ki.

illusztráció / kép forrása: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közös keddi budapesti rendezvényén a két zsűrielnök cukrászmester, Kiss Zoltán és Bechmann György ismertette a döntősöket. Mint elhangzott, az idei slágerízek a zöldfűszerek és a málna volt.
A Magyarország tortája verseny döntőjébe az Akali meggyes mandula (Mészáros Cukrászda, Szombathely), az Emile emlékére (Művész Kávéház, Budapest), a Sopron hűsége (Hoffer Cukrászda, Sopron), a Boldogasszony csipkéje (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár) és a Kékestető (Hisztéria Cukrászda, Budapest) jutott.

Drávai Dávid a Sopron Hűsége torta megálmodója és megalkotója / kép forrása: facebook
A Magyarország cukormentes tortája versenyben a Mandulatorta cukormentesen (Szamos Marcipán Kft, Budapest), az Eredendő bűn (Álomsüti, Budapest), a Körös-menti Egres (Tímár Panzió és Étterem, Gyomaendrőd), egy szintén Boldogasszony csipkéje névre keresztelt torta (Reök Kézműves Cukrászda, Szeged), valamint a Cukormentes Kicsi Gesztenye (Accappella Cukrászda, Szeged) került a fináléba.
Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke a sajtótájékoztatón elmondta: tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Magyarország tortája versenyt, amely évről évre egyre népszerűbb a szakma és a fogyasztók körében egyaránt.
“Hagyományosan új, magyaros ízvilágú torták kerülnek a cukrászdák kínálatába, a verseny termékfejlesztésre ösztönöz” – emelte ki Selmeczi László, hozzátéve, hogy a Magyarország tortája versenyben idén négy pályamű is a zserbó újragondolásából született, száz éve halt meg ugyanis Gerbeaud Emil (eredeti nevén Émile Gerbeaud). A beadott torták alapanyagai között rengeteg gyümölcs is volt: cseresznye, körte, ribizli, mandula, eper, málna és birs.
Kiss Zoltán, a Magyarország tortája verseny zsűrielnöke örvendetesnek nevezte, hogy a versenyzők odafigyeltek az ízek harmóniájára. Mint fogalmazott, “kellemes volt tapasztalni a málnakompozícióval készült torták magas színvonalát és egyre többen nyúlnak hozzá jó érzékkel a gesztenyéhez”.
Bechmann György felidézte, hogy az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete kezdeményezésére 2012-ben indult a Magyarország cukormentes tortája verseny.
“A cukormentes kategóriában idén tizennégy pályamunka érkezett, a zsűriben a cukrász szakemberek mellett dietetikusok és fogyasztók is helyet kaptak. A legfontosabb különbséget ebben a megmérettetésben a szénhidrát- és kalóriaértékek jelentik” – mondta.
A zsűrielnök kitért arra, hogy a cukormentes torták között üdítő színfolt volt a cukkinipiskóta, a gyömbér eperrel, a kókusz különböző formái vagy a tökmag. Mint elhangzott, a fő vonalat a Kárpát-medencei ízek jelentik. Az öt-öt döntős további szakmai támogatást kap a döntő előtt cukrásztechnológiai, illetve dietetikai szempontok alapján.
A Magyarország tortája és a Magyarország cukormentes tortája verseny idei győztesét augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először, de az ország számos cukrászdája árusítani fogja.

kép forrása: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

kép forrása: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

kép forrása: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

kép forrása: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

kép forrása: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
Bemutatták a Magyarország tortája és Magyarország cukormentes tortája verseny idei döntőseit. A fináléba öt-öt cukrászda alkotása került, a győzteseket augusztus elején hirdetik ki.

illusztráció / kép forrása: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közös keddi budapesti rendezvényén a két zsűrielnök cukrászmester, Kiss Zoltán és Bechmann György ismertette a döntősöket. Mint elhangzott, az idei slágerízek a zöldfűszerek és a málna volt.
A Magyarország tortája verseny döntőjébe az Akali meggyes mandula (Mészáros Cukrászda, Szombathely), az Emile emlékére (Művész Kávéház, Budapest), a Sopron hűsége (Hoffer Cukrászda, Sopron), a Boldogasszony csipkéje (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár) és a Kékestető (Hisztéria Cukrászda, Budapest) jutott.

Drávai Dávid a Sopron Hűsége torta megálmodója és megalkotója / kép forrása: facebook
A Magyarország cukormentes tortája versenyben a Mandulatorta cukormentesen (Szamos Marcipán Kft, Budapest), az Eredendő bűn (Álomsüti, Budapest), a Körös-menti Egres (Tímár Panzió és Étterem, Gyomaendrőd), egy szintén Boldogasszony csipkéje névre keresztelt torta (Reök Kézműves Cukrászda, Szeged), valamint a Cukormentes Kicsi Gesztenye (Accappella Cukrászda, Szeged) került a fináléba.
Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke a sajtótájékoztatón elmondta: tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Magyarország tortája versenyt, amely évről évre egyre népszerűbb a szakma és a fogyasztók körében egyaránt.
“Hagyományosan új, magyaros ízvilágú torták kerülnek a cukrászdák kínálatába, a verseny termékfejlesztésre ösztönöz” – emelte ki Selmeczi László, hozzátéve, hogy a Magyarország tortája versenyben idén négy pályamű is a zserbó újragondolásából született, száz éve halt meg ugyanis Gerbeaud Emil (eredeti nevén Émile Gerbeaud). A beadott torták alapanyagai között rengeteg gyümölcs is volt: cseresznye, körte, ribizli, mandula, eper, málna és birs.
Kiss Zoltán, a Magyarország tortája verseny zsűrielnöke örvendetesnek nevezte, hogy a versenyzők odafigyeltek az ízek harmóniájára. Mint fogalmazott, “kellemes volt tapasztalni a málnakompozícióval készült torták magas színvonalát és egyre többen nyúlnak hozzá jó érzékkel a gesztenyéhez”.
Bechmann György felidézte, hogy az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete kezdeményezésére 2012-ben indult a Magyarország cukormentes tortája verseny.
“A cukormentes kategóriában idén tizennégy pályamunka érkezett, a zsűriben a cukrász szakemberek mellett dietetikusok és fogyasztók is helyet kaptak. A legfontosabb különbséget ebben a megmérettetésben a szénhidrát- és kalóriaértékek jelentik” – mondta.
A zsűrielnök kitért arra, hogy a cukormentes torták között üdítő színfolt volt a cukkinipiskóta, a gyömbér eperrel, a kókusz különböző formái vagy a tökmag. Mint elhangzott, a fő vonalat a Kárpát-medencei ízek jelentik. Az öt-öt döntős további szakmai támogatást kap a döntő előtt cukrásztechnológiai, illetve dietetikai szempontok alapján.
A Magyarország tortája és a Magyarország cukormentes tortája verseny idei győztesét augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először, de az ország számos cukrászdája árusítani fogja.

kép forrása: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

kép forrása: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

kép forrása: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

kép forrása: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

kép forrása: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
- Mozaik – közéleti magazin – vendég: Németh Zoltán – 2025.07.01. – SopronTV
- Híradó – 2025.07.01. – Csütörtök – Sopron TV
- Belógtam és Pizzát rendeltem egy Működő Erőműben! [Stream Részlet – Sopron]
- Ezért IMÁDOM a házi tésztát — Nézd meg, mit hozott nekem Zsuzsa! 🍝💖
- 💧 Nem bírják a növényeid a hőséget? Mutatok egyet, ami IMÁDJA! 😍 – a kék szamárkenyér
- Hajrá Sopron – sportmagazin – 2025.06.30. – Hétfő – SopronTV
- Mozaik – közéleti magazin – vendég: Fótos Nikoletta – 2025.06.30. – SopronTV
- Híradó – 2025.06.30. – Hétfő – Sopron TV
- Mindenkinek köszönöm aki ma ellátogatott hozzám a levendulás kertlátogatásra! 💜 #levendula
- Mozaik – közéleti magazin – vendég: Tóth Imre – 2025.06.27. – SopronTV
- Kocsis Olivér emlékére gyújtottak mécseseket #gyász
- Történelmi győzelmet aratott a Soproni LC 1993 júniusában Dorogon #foci
- 🤝 Megújította együttműködését a Soproni Egyetem és a Vietnámi Nemzeti Erdészeti Egyetem 2025 nyarán még szorosabbra fűz…
- 💧 A Soproni Vízmű Zrt. is kitelepül a Soproni Borünnepen, ahol játékos feladatokkal és hideg csapvízzel segítik a lehűl…
- Ön ismeri a selmeci diákhagyományokat❓🤔 A videót a Soproni Egyetem médiaszakos hallgatói készítették gyakorlati idejük…
- 🥳 Visszaszámlálás indul! Pénteken veszi kezdetét a Soproni Borünnep – adta hírül Facebook-oldalán dr. Farkas Ciprián po…
- 🐮 A Fertő-Hanság Nemzeti Park tájékoztatása alapján a karámoknál zajló felújítási munkálatok miatt a lászlómajori állat…
- 🐶 Holly, a négylábú lélekgyógyász 🐾 Hetente visszatérő örömforrás az ágfalvi Pszichiátriai Betegek Otthona lakóinak él…
- 👩⚕️ 📜 Átadták a Semmelweis Országos Egészségügyi és Szociális Vizsgaközpont gyakorló ápoló okleveleit az Eötvös Józse…
- 🩺Semmelweis-nap: az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájáért mondunk köszönetet!
- Aláírta a szerződést a MÁV és a GYSEV a vasútvonalak átadásáról
- Július elején szúnyoggyérítés lesz Sopronban
- Kétszeres világbajnok a soproni diák, Orosz Márkó aranyérmes a karate vb-n
- Nagyszabású felújítás a Bafli úton: parkolóval, kerékpárúttal, zebrával
- Látványos ütemben halad az új evangélikus óvoda kivitelezése
- Szlovén center érkezett csapatunkhoz
- Folytatódik a Vasvilla megújulása, zajlik az energetikai korszerűsítés második üteme
- Három új trafibox került ki Sopron útjaira
- 80 év felett előzetes igénylés nélkül kézbesítik a Gondosórát
- Sikeredző bajnoki címekkel
- Kánikula, megújuló energiák és fűtés korszerűsítés
- Mestereink: Villás Béla
- Akikre büszkék vagyunk – soproni kamupártok jelöltjei
- Mediterrano Étterem – Sopron
- Rendbontás a REAC-Győr meccs után
- Közérdekű közlemény❗️ 2025. május 4-én, vasárnap, 33. alkalommal kerül megrendezésre a „Fertő tavi kerékpáros maraton ve…
- A cél a győzelem volt (MEFOB)
- Bloggerek napja – Blog Action Day
- Élete végéig börtönben marad
- Megnyílt a Zsira és Lutzmannsburg közötti határátkelő az ingázók számára
- Jerry Jones mestermágus interjúja a Sopron.info.hu-nak