Sopron.info.hu

Sopron lehet a hazai sörgyártás regionális fellegvára

  2018 Már 20 / #Soproni Hírek

Közel 2 milliárd forintot költ Sopronban kapacitásfejlesztésre a HEINEKEN Hungária. A vállalat történetének legnagyobb beruházásával a Soproni Sörgyár 30 százalékkal bővítheti gyártási volumenét az elkövetkező két évben.

fotó: Leczovics Zsolt

Korszerű gyártósor, erjesztőtankok, új készáruraktár és kiszolgáló helyiségek, logisztikai fejlesztések – ezek valósulnak meg abból a 6 millió euróból, tehát csaknem 2 milliárd forintból, amelyet a HEINEKEN Hungária az elkövetkező két évben költ el kapacitásbővítő beruházásokra Sopronban. A vállalat eddigi legnagyobb hazai fejlesztésével a Soproni Sörgyár tovább erősíti pozícióját a HEINEKEN csoporton belül.

fotó: Leczovics Zsolt

Ráadásul a 30 százalékkal nagyobb gyártási volumennel könnyebben kielégíthető a Soproni IPA Óvatos Duhaj iránti növekvő keresletet is.
„A HEINEKEN hosszú távú elköteleződését mutató beruházással a 123 éves Soproni Sörgyár a hazai sörgyártás regionális fellegvára lehet. Részben azzal, hogy termékei gyártása során előnyben részesíti a jó minőségű hazai alapanyagokat és a hazai beszállítókat. Részben pedig azzal, hogy a hazai innovációra építve már nem csupán követi a fogyasztói trendeket, hanem a hazai nagyüzemi sörgyártás trendformáló műhelyévé válik” – közölte José Matthijsse, a HEINEKEN Hungária vezérigazgatója.

fotó: Leczovics Zsolt

A futó és tervezett beruházásokat bemutató gyárlátogatáson részt vett Barcza Attila, a soproni önkormányzat fejlesztési tanácsnoka, aki elmondta: „Eddig is büszkeséggel töltött el, hogy nálunk készül Magyarország egyik legkedveltebb söre, a Soproni. Az pedig külön öröm, hogy tovább erősödik a város szerepe az ország sörgyártásában. A most bejelentett fejlesztések egyfelől azért fontosak, mert a biztonságos megélhetés mellé további perspektívát kínálnak a sörgyár dolgozóinak, valamint új munkahelyeket is jelentenek. Ráadásul a gyártáskapacitás fejlesztésével éves szinten közel 100 millió forinttal több helyi iparűzési adót fizet majd a HEINEKEN Hungária, így a város többletforráshoz juthat fejlesztési tervei megvalósításához.”

fotó: Leczovics Zsolt

Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere kiemelte, hogy gratulál a Heineken Hungária fejlesztéseihez és hozzátette, hogy ez a városnak is nagy öröm, hiszen egy vállalkozás sikere, a leghűségesebb város sikere is.  Hozzátette, hogy a sörgyár és a város kapcsolata több, mint 120 évre tekint vissza, amelyek együttműködésének több gyümölcsöző állomása is volt.  A Heineken Sopron egyik legnagyobb adófizetője, de mindezek mellett fontos kiemelni, hogy több mint 250 embernek biztosít megélhetést is.  Dr. Fodor Tamás beszédében kiemelte, hogy fontos a vállalkozások, vállalatok számára, hogy folyamatos fejlesztésekkel és új technológiák bevezetésével növeljék piaci részesedésüket, amely célkitűzések megvalósításának itt helyben a Heineken az egyik zászlóshajója.

fotó: Leczovics Zsolt

Az eseményen Thuróczy Zoltán, a Soproni Sörgyár vezetője egy kivetőn is megmutatta, hogy milyen átalakulásokon megy keresztül a sörgyár területe, precízen bemutatva hogy melyik épületeket bontják el, hogy megvalósulhasson az új beruházás. A régi épületek helyén  új göngyöleg tárolót, szociális blokkot, valamint készáru raktárat alakítanak majd ki illetve  duplájára bővítik a szűrőüzemet, új utat és csatornát is építenek.

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

A HEINEKEN Hungária 1990 óta van jelen Magyarországon, 2008 és 2013 között – az ekkoriban bekövetkezett fogyasztáscsökkenés ellenére – mintegy 21 milliárd forintot fektetett be beruházásokba. A mostani beruházással több új munkahely is létrejön Sopronban, a vállalat Magyarországon összesen 490 embert foglalkoztat közvetlenül, miközben beszállítóin keresztül – amelyeknek 85 százaléka hazai vállalkozás – további százaknak ad munkát.

A vendéglátók a sörgyár területén is végigkalauzolták az érdeklődőket, megmutatva azokat a helyszíneket ahol a munkálatok kivitelezésre kerülnek.

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

A HEINEKEN Hungária

A HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. százhúsz éves sörfőzési tapasztalata, valamint nemzetközileg elismert márkái révén a magyar piac meghatározó szereplője, a nemzetközi HEINEKEN csoport magyar leányvállalataként tevékenykedik Magyarországon. A HEINEKEN Hungária portfóliójába tartozik többek között hazánk legkedveltebb söre, a Soproni és a Heineken, amely a világ legnemzetközibb söre, ugyanis közel 200 országban árusítják, továbbá olyan közkedvelt termékek, mint a Gösser és a Strongbow.

fotó: Leczovics Zsolt


%d blogger ezt szereti: