!!!! Sopronba vinnék a Tatabányát !!!!!!

Tatabánya, május 5., 16.30 Az amerikai tulajdonos még nem egyezett meg az önkormányzattal.

A kilencvenes évek közepén, Óbudán élvonalbeli futballcsapat volt, Klivinyi Zoltán közreműködésének köszönhetően. Az ő távozása után kezdődtek azok a problémák, amelyeknek köszönhetően a futballcsapat előbb Csepelre, majd Tatabányára költözött.

A Bányászvárosban azonban az elmúlt időszakban problémák sokaságai halmozódtak fel, amelyek nem oldódtak és a jelek szerint nem is oldódnak fel.

Török József ügyvezető távozott, visszatért a Zambrano-Dajka kettős, a csapatot fele-fele arányban (a betett pénz összegére gondolunk, mert a város máshogy is segített) az amerikai tulajdonos, valamint az önkormányzat tartotta fenn.

– A csapat amerikai tulajdonosa megkereste a soproni önkormányzatot az együttműködés reményében – fogalmazott informátorunk. – Az MLSZ-től levélben kérdezték, hogyan kivitelezhető a telephely-áthelyezés. Azt nem írták, hogy hova vinnék a csapatot, de Sopronban már hirdetik, hogy a nyártól NB II-es foci lesz a városban.

Tatabányán megváltoztak a viszonyok, még szindikátusi szerződés sincsen. Kérdéses az önkormányzati támogatás mértéke a következő bajnokságra, mert bár a “lóvét” felesbe adták, ők máshogyan is segítettek. Ingyen adják a stadiont használatra, a műfüves-pályán elsőbbséget élvez a nagycsapat, annak ellenére, hogy a Bozsik-program keretében azt az utánpótlás kapta. Jelenleg itt állt az ügy, egyelőre kérdéses, lesz-e foci továbbra is Tatabányán.

Szerettük volna megkérdezni az ügyről a Tatabánya ügyvezetőjét, Konsztandinosz Mokaliszt, ám híreink szerint jelenleg San Diegóban tartózkodik
(s.z.)

nb1.hu

4915 / 1677 látogató

kapcsolódó cikkek

“!!!! Sopronba vinnék a Tatabányát !!!!!!” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. ismét lenne foci, szotyi, mecsrejárás, stb. már nagyon hiányzik

  2. és szerintetek, ha a város az eddigi két évben nem támogatta a labdarúgást, akkor most hirtelen megjön a kedvük hozzá??? tény, hogy ma az abdai átengedett a zebrán, de ettől még nem fogom megszeretni.
    cikknek jó. és minden soproni futballszerető kapásból végigolvassa. erre jó. valóságalapja nem sok van. ennyit az nb1.hu ról…

  3. Politikai döntés az nb2, mivel hamarosan választások lesznek. Lehet,hogy a Tatabánya ide hozatala nem is kerülne pénzbe, mivel elsődlegesen stadion problémái vannak. Szerintem az ötlet jó, a valóság majd csak az nb2-es bajnokság vége után fog kiderülni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

6 − három =