Sopron.info.hu

!!!! Sopronba vinnék a Tatabányát !!!!!!

  2009 máj 06 / #csak úgy

Tatabánya, május 5., 16.30 Az amerikai tulajdonos még nem egyezett meg az önkormányzattal.

A kilencvenes évek közepén, Óbudán élvonalbeli futballcsapat volt, Klivinyi Zoltán közreműködésének köszönhetően. Az ő távozása után kezdődtek azok a problémák, amelyeknek köszönhetően a futballcsapat előbb Csepelre, majd Tatabányára költözött.

A Bányászvárosban azonban az elmúlt időszakban problémák sokaságai halmozódtak fel, amelyek nem oldódtak és a jelek szerint nem is oldódnak fel.

Török József ügyvezető távozott, visszatért a Zambrano-Dajka kettős, a csapatot fele-fele arányban (a betett pénz összegére gondolunk, mert a város máshogy is segített) az amerikai tulajdonos, valamint az önkormányzat tartotta fenn.

– A csapat amerikai tulajdonosa megkereste a soproni önkormányzatot az együttműködés reményében – fogalmazott informátorunk. – Az MLSZ-től levélben kérdezték, hogyan kivitelezhető a telephely-áthelyezés. Azt nem írták, hogy hova vinnék a csapatot, de Sopronban már hirdetik, hogy a nyártól NB II-es foci lesz a városban.

Tatabányán megváltoztak a viszonyok, még szindikátusi szerződés sincsen. Kérdéses az önkormányzati támogatás mértéke a következő bajnokságra, mert bár a “lóvét” felesbe adták, ők máshogyan is segítettek. Ingyen adják a stadiont használatra, a műfüves-pályán elsőbbséget élvez a nagycsapat, annak ellenére, hogy a Bozsik-program keretében azt az utánpótlás kapta. Jelenleg itt állt az ügy, egyelőre kérdéses, lesz-e foci továbbra is Tatabányán.

Szerettük volna megkérdezni az ügyről a Tatabánya ügyvezetőjét, Konsztandinosz Mokaliszt, ám híreink szerint jelenleg San Diegóban tartózkodik
(s.z.)

nb1.hu