Sopron.info.hu

Sopronból indul a zöldforradalom?

  2011 jan 29 / #helyi

Megnyílt az első EnergiaPont Sopronban, ahol szaktanácsot lehet kapni az épületek energiatakarékos kialakításához.

Energia
Sopronból indul a zöldforradalom?
2011. január 27., csütörtök 16:58 MTI

Megnyílt az első EnergiaPont Sopronban, ahol szaktanácsot lehet kapni az épületek energiatakarékos kialakításához.
hirdetés

Az EnergiaPont szakemberei felmérik egy ház energiaveszteségeit, majd javaslatot tesznek ezek megszüntetésére, egyúttal megadják a várható költséget és a nyerhető megtakarítást is. Arra törekszenek, hogy meghatározzák az optimális megoldást, amelynél a legkisebb ráfordítás mellett a legnagyobb megtakarítás érhető el – mondta Hajdu Csaba, a szolgáltatást működtető Energia-Optimum Kft. ügyvezetője.

A Sopronban csütörtökön nyílt első irodát és bemutatótermet – néhány hónap működés után – újabbak követik a fővárosban és a megyeszékhelyeken – ismertette az ügyvezető. Tájékoztatása szerint agy átlagos, 100 négyzetméteres családi ház energia auditja, és a javaslatok kidolgozása nettó 70-100 ezer forintba kerül.

A bemutatóteremben a megtakarítást hozó szigetelő-rendszerek, energiatakarékos nyílászárók, valamint a különféle gépészeti berendezések is megtekinthetők.

Az EnergiaPont vállalja a finanszírozás megszervezését, a pályázat megírását, valamint megfelelő referenciával rendelkező kivitelezőket is ajánl.

Bencsik János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyekért felelős államtitkára az elmúlt időszakban többször is nyilatkozott arról, hogy a kormány célja, hogy évi 200 ezer lakást újítsanak meg energetikailag.

penzcentrum.hu