Sopron.info.hu

Soproni kosárösztön

  2009 márc 24 / #sport

A vasárnapi ebédet követő női kosármeccs felettébb érdekesen és izgalmasan kezdődött. Fej fej mellett haladtak a csapatok, pont pontot követett. A Pécs csapatának aztán volt egy rövidzárlata a második negyedben, az MKB Sopronnak ezzel lehetőséget kínált fel, hogy a meccs hátralévő részére megszerezze pontelőnyét és vérszemét.

Ezek a tényezők is közrejátszottak, hogy a lányok majd húsz pontra tornázták fel a győztes eredményüket. A lányok negyven percen keresztül ott voltak a pályán és a játékban egyaránt.

A Sördögök itthon 99% – ban nyertek, idegenben viszont mindig ‘csak’ pár pont választja el őket a diadaltól. Ennek örülünk is meg nem is. Szerintem az idei csapat nagyon jól lett össze válogatva.

Bízzunk benne, hogy a játékosokat a következő szezonra is szeretettel szerződtetik. Viszont… Míg a lányoknál látom a küzdést és az akarást, legyen bármennyi pontkülönbség, addig a fiúknál hiányolom a tényleges akarást és a vadászösztönt. Amikor nyerésre állnak, leállnak. Megnyugodva konstatálják, hogy nyerünk.

Ha csak két ponttal is, lényeg, hogy zsebre tették a győzelmet. Nekem még élvezetesebb lenne a fiúk mérkőzése, ha az utolsó percig, mint egy állat nyomulnának és dobnák a kosarakat ezzel is mutatván az ellenfélnek, hogy nincs megállapodás!

Ha öt pont a különbség? Legyen kilenc. Ha kilenc? Legyen tizenegy. Mindenki lássa, hogy ez a -jórészt fiatalokból álló- csapat komolyan gondolja a kosárlabdát és az élre jutást! Kívánom, hogy ez sikerüljön nekik. Kacifántos számmisztikai műveleteknek vannak a csapatok kitéve az idei szezon végén. Még jó pár meccs hátra van, ahol olyan minőségi játékot kell nyújtani, mintha az utolsó lenne.

Az MKB Euroleasing csapata a Magyar Kupa házigazdái lesznek most hétvégén. A Soproni Sördögök április 1-én várják itthon a Debrecen csapatát.

Kettőt mondok: HAJRÁ SOPRON!