Sopron.info.hu

Soproni Sördögök – Bodrogi Bau március 24. szombat 18.00

  2007 márc 27 / #sport

Soproni Sördögök - Bodrogi Bau március 24. szombat 18.00Útközben, az Aréna felé, két nap után, elállt az eső. A borús napokat egy derűs mérkőzés fogja követni? Talán ismét szerencséjük lesz a fiúknak és itthon, jó szokásukhoz híven, győzedelmet fognak aratni. Tíz perc múlva már a helyemen ülök, a két palánkkal egy vonalban. Szeretek itt ülni, bár picit közel ülök a tűzhöz, de úgy sem én játszom vele, így kényelembe helyezem magam. A szurkoló tábor tagjai szép számmal gyűltek össze, angol illetve Union Jackes zászlóikkal felszerelkezve. Az angol hooligans-ekhez képest, ők barátságos fiatalok, akik balhét nem keresve, éneklik saját indulóikat.

 A védekezés hiányosságaiból több kosarat is szerez az ellenfél csapata, sőt, minden kosarukat ebből a hibából szerzik. Már négy perc után időt kér Sterbencz László. Nincs valami jó érzésem. Próbálok nem ítélkezni, talán a megérzés nem ítélkezés. Szóval olyan negatív energiát, feszülést érzek, a játékosaink között, pályát és a kispadot is beleértve. Nézeget az egyik, vakargatja vállát a másik, leseget a harmadik, ez nem hozzá állás. Nincs power, nem érzem a csapat szellemet. Három büntetőt dobott nyolcas játékosunk, az ellenfél viszont nyolc ponttal vezet. A közönség is mereven nézi a meccset. Sajnos az idei év nem volt kedvező az ördögök számára, így nem csodálom, hogy nem vígad senki sem.

02.JPGA hazaiak, mint már megszokhattam, messziről próbálkoznak palánkra dobni, nagy részben, sikertelenül. Nem értem, miért nem játszanak?! Büntetőkből, szerencsére jut elég, ebből szerzik legtöbb pontjaikat is. (5perc 11-19) (10perc 20-28) Pörgetni, passzolni, játszani, védekezni, nehogy már nekem kelljen?! Carberrynek sikerül egy szenzációs zsákolás, pontosan a szemem előtt! A kis csibék tátott szájjal bámulják bálványukat. A meccs alatt két hasonló cirkuszi mutatvánnyal szeretné édesíteni a keserű mézet, de kihagyja őket. A második negyedben felébredtek a fiúk és szépen cselezgetnek. Végre egyenlítődött az állás. Carberry lejön. Majd vezet a bodrogi csapat, majd a II. negyed végén 49-45 az eredmény. A közönség a harmadik negyedben passzivan áll a ‘mindenki soproni’ kérdéshez, és nem tapsol senki. Csak figyelnek. A bíró jogtalanul ellenünk fújt, viszont a messziről kísérelt labdák sikeres kosárba találási aránya feltűnően javult. Carberryt ezután jól fellökik, de ezt a bíró nem vette észre. (5perc 62-55) (10perc 75-64) A negyedik negyedben fáradt mindkét csapat, Carberryt lecserélik, nagy meglepetésemre. Ő is csodálkozik, de a csere nem tart sokáig, miután ismét az első negyed formáját hozza a csapatunk. Sikerült 89-87-re feszíteni a húrt, hihetetlenek az ördögök. Játszanak a tűzzel… Bár ez az ördögöknek nem újdonság, vagy?! Ötven másodperccel a vége előtt 92-87-re javítottunk, Carberry azért villantott még egy bravúros zsákkal. Szerencsére 95-90 lett a vége jó, ha jó a vége. Zsuzsesz