Sopron.info.hu

Soproni srácok A DAL 2018-as mezőnyében!

  2018 jan 26 / #Soproni Hírek

Évről-évre egyre népszerűbb A DAL című zenés megmérettetés a közszolgálati televíziós műsor kínálatban, amelynek nem kisebb a főnyereménye, minthogy a győztes hazánkat képviselheti az aktuális Eurovíziós Dalfesztiválon. Ebben az esztendőben közel négyszáz produkcióból válogatta ki a szakértő zsűri azt a harmincat, amelyek adásban is bizonyíthatják azt, hogy az általuk előadott szerzemény az, amelyik 2018-ban elnyeri a végső bizalmat arra, hogy Portugália fővárosában Lisszabonban elkápráztassa Európát Magyarország színeiben. Örömteli hír, hogy ebben az esztendőben a soproniakat is képviseli egy csapat a hazai megmérettetésen, mégpedig a térségünkben már jól ismert SativuS,  akiket szerintünk nem is kell különösebben bemutatni azoknak, akik nyomon követik a helyi zenei életet,  hiszen valljuk be jól csengő név ez már mifelénk, a videoklipjeik pedig magukért beszélnek.  Ez persze nem is csoda, hiszen a csapat magja még 2002-ben alapította meg a zenekart, ami aztán szépen lassan kiforrta magát és köszönhetően a hosszú  kitartó munkájuknak és lelkesedésüknek egyre nagyobb ismeretséget hozott számukra. Az évek alatt persze voltak tagcserék, de Piszkos és Curta a két alapító soha nem adta fel, sőt folyamatosan dolgoztak azon, hogy kialakítsanak egy olyan bővebb csapatot, ami harmonikusan képes hosszabb távon is együtt dolgozni. A jelenlegi formáció, amely hattagú a tavalyi esztendőben alakult ki és olyannyira jól összeállt, hogy barátjuk Ráth Máté,  aki menedzseli is a zenekart, titokban benevezte a csapat Lusta lány című nótáját A DAL-ba, ami úgy tűnik meghozhatja az országos népszerűséget is, hiszen a legjobb harmincban már ott van. Reméljük, hogy a most szombaton a DUNA TELEVÍZIÓBAN bemutatásra kerülő fordulóban, amelyben érintett a SativuS  sikerrel járnak a srácok, így arra buzdítunk minden sopronit és térségben élőt hogy támogassa egy-egy (vagy sok-sok) szavazattal a “MI CSAPATUNKAT”, hiszen kiélezett a verseny. A tíz dalból ugyanis hat jut az elődöntőbe, amelyből ötöt a zsűri választ ki egyet pedig a közönség, így inkább menjünk “tutira” és toljuk meg a SativuS-t biztos ami biztos! A csapat tagjai: Bukri Benjamin, Fajkusz Domonkos,  Pajer Gábor, Szabó Márton, Kőhalmy Ádám és Fajkusz Levente.

 

Egy kis ízelítő és riport a srácokkal: 

 

A DAL 2018 – SativuS

A Dal 2018 mezőnyének egyetlen hip-hop formációja egy lusta lányról írt dalt. Kövess minket: Facebook: https://www.facebook.com/m2petofitv/ Instagram: https://www.instagram.com/petofilive/ Petőfi Live http://www.petofilive.hu/ Élő stream: http://www.mediaklikk.hu/m2-elo/

 

 

A szavazással kapcsolatban A DAL 2018 hivatalos oldalán lehet bővebb információhoz jutni, ez pedig  IDE KATTINTVA érhető el !  

SativuS – Lusta lány

SativuS – Lusta lány Zeneszerző: Szabó Márton Szövegíró: Pájer Gábor A Dal 2018 – Magyarország legjobb dala. 2018. január 6-tól, majd január 20-tól élőben a Duna csatornán. A Dal applikáció innen letölthető: iOS: https://itunes.apple.com/hu/app/a-dal/id1334186478 Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.mtva.adal2018 További extra tartalmakért kattints a http://adal.hu oldalra.


%d bloggers like this: