Sopron.info.hu

Soros tervről, több milliárdos ipari parkról és a parkolási rendeletről fog szólni az év utolsó közgyűlése

  2017 dec 21 / #Soproni Hírek

December 21-én, csütörtökön 14 órától tartja Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselő-testülete az év utolsó közgyűlését, maratoni 24 napirendi ponttal. Egyebek mellett elfogadják a 2018-as üléstervet, az Anger rét mellett létesülő óvoda kapcsán a Bella Lajos utca továbbnevezéséről. Tudni érdemes, a sporttelep és a lőtér melletti út jelenleg a hivatalos feljegyzések szerint névtelen. Az Aranyhegyen, az egykori bányatavas területen, vagyis a mai ipari telephelyeknél is Faller Jenő utca lesz a házszámozás rendje, itt is továbbnevezésről döntenek.

Fotó: cyberpress.hu

A Balfi úti kiskerteknél Szénégető dűlő nevet adják a névtelen közterületnek, a faszénégető hagyományok és a német Kohlenberg dűlő alapján. A belvárosi múzeumnegyed pályázati forrásból történő kialakítása kapcsán, az önkormányzat a Soproni Múzeumba való szervezeti integrálás előkészítési feladatainak ellátására nyolc millió forintot biztosít a Bányászati Múzeum alapítványának. A Stornó-ház, a Tábornok-ház és a Fabricius-ház összekapcsolása, új kiállítóterek kialakítása a stratégia.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program összesen 5 milliárd forintos pályázati forrásából, a fejlesztési tervek alapján Sopron délkeleti kapujánál egy modern Innovációs és Technológiai Centrum (ITC) jöhet létre, mely a tőkeerős nagyvállalatok bevonzása mellet a KKV-szektor erősítését is szolgálja. Mivel a projekt állami tulajdonú közutat is érint, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztőt vonja be az önkormányzat a konzorciumba. Az M85-ös gyorsforgalmi kivitelezésével összefüggű 8645. jelű út nyomvonal módosítása kapcsán körforgalom kialakításával kapcsolnák be az ipari parkot az úthálózatba. Az előterjesztés szerint e kapcsán Fodor Tamás polgármester november végén Kemptenbe utazott, ahol az inkubátorházat tekintette meg és egy másik intézménybe látogatott el, gazdasági tapasztalatokat szerezett az itteni fejlesztésekhez.

A fizető parkolás rendjéről szóló önkormányzati rendelet módosítása is napirendre került, a kizárólagos parkolóhelyek létesítéseinek feltételei változhatnak meg. A szavazásra ítélt dokumentum szerint jelentős közérdek mutatkozik arra nézve, hogy ezt a lehetőséget az önkormányzat a továbbiakban csak gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók ügyfélköre számára tartsa fenn. A változás indoklásban a növekvő mértékű parkolás igény szerepel.

Fotó: cyberpress.hu

A nap második rendkívüli ülésének egyetlen előterjesztése a Soros tervvel foglalkozik. A Megyei Jogú Városok Szövetségének tagjaként egyetért Sopron a szövetség elnöke által ebben a témában megfogalmazott aggodalmakkal. Sopron MJV csatlakozik a bevándorlást ellenző városokhoz, nem támogatja a bevándorlás-szervező irodákat, se ma felső korlát nélküli betelepítési kvóta végrehajtását. A napirend elfogadásához minősített többségre van szükség.

Forrás: sopron.hu

Forrás: sopron.hu

 


%d blogger ezt szereti: