Sopron.info.hu

SVSE-GYSEV – MTE 1904 1-4 (0-2)

  2008 szept 09 / #sport

SVSE-GYSEVA 3. percben a soproniak alakítottak ki helyzetet, ezután a vendégcsapat vette át a kezdeményezést, Kohajda teljesen tisztán törhetett kapura, de hatméteres lövését Fentős bravúrral hárította.

A mosonmagyaróváriak fölénye a 15. percben érett góllá, amikor Schmatovich lódult meg, középre gurított, Balás pedig biztos lábbal lőtt a kapu közepébe. 0-1.

A 35. percben Hannich szögletére Tóth G. emelkedett a legmagasabbra, s védhetetlenül fejelt a hálóba. 0-2. Öt perc múlva szinte megismétlődött az előző jelenet, Tóth G. ismét zavartalanul fejelhetett, ezúttal Horváth T. a gólvonalról hárított. Szünet után tizenöt, húsz percen keresztül meddő hazai fölény alakult ki, mégis a vendégegyüttes alakított ki sorban, főként a hazai védők hibájából helyzeteket.

A találkozó a 78. percben dőlt el végleg, amikor Kohajda kapott mesteri indítást, majd néhány lépés után biztosan helyezett a hálóba. 0-3. A 80. percben szépített a lila-fehér csapat, amikor Szabó A. indításával Németh D. lépett ki, majd az ötös sarkáról kilőtte az ellenkező sarkot. 1-3. A 83. és a 90. percben tovább növelhették volna előnyüket a vendégek, csupán Fentősön múlt, hogy nem lett megsemmisít a vereség.

Végül a 90. percben a sorban az ötödik(!) ziccert már nem hagyta ki Schmatovich, aki átemelte a labdát a tehetetlen kapuson. 1-4. Jók: Fentős, ill. Schmatovich, Hannich P., Tóth G., Tóth N. Mozsolits Jenő: Szégyen! Teljesen alárendelt szerepet játszottunk.

Csak kapusunknak köszönhetjük, hogy ennyivel megúsztuk…. Hannich Péter: Úgy érzem, teljesen megérdemelt győzelmet arattunk.

SVSE-GYSEV – MTE 1904 1-4 (0-2)
Sopron, 200 néző. V.: Tóth R.

Gsz.: Németh D., ill. Balás, Tóth G., Kohajda, Schmatovich.

SVSE-GySEV: Fentős, Szabó A., Riedinger (Párkányi), Varga D. (Varga Á.), Horváth T., Deák, Geeb, Böcskör, Németh D., Varga Z., Mozsolits Sz. (Homor).
Edző: Katona Sándor és Mozsolits Jenő.

MTE 1904: Antal, Szabados, Tóth G., Gardó, Tóth N., Hannich, Régi, Schmatovich, Balás (Winter), Kohajda (Makk), Szabó M. (Kovács R.).
Edző: Hannich Péter.