Szalontüdő
A borjúszívet, tüdőt és nyelvet hagymás, fokhagymás, babérleveles vízben, egész borssal fűszerezve főzöm meg, majd a főzőlében hagyom kihűlni. Ha kihűlt, megtisztítom nyelvet, a szívet, és a tüdőt és lefagyasztom. A főzőlevet a felére főzöm be.
A megfagyott belsőségeket szeletelő géppel vékonyra szelem, majd a szeleteket éles késsel gyufaszál vastagságúra vágom. Libazsíron mogyoróhagymát pirítok, majd cukorral és liszttel rántást készítek. A rántásra zúzott fokhagymát dobok, és felöntöm a főzőlével. Felforralom, és ecetes uborka- és zöldcitrom levével, sóval, majoránnával, csipetnyi tárkonnyal és mustárral ízesítem.
Apróra vágott ecetes uborkát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, és pirospaprika kockát főzök bele. Beleteszem az összevágott belsőséget, és ismét összeforralom. Cukorral, sóval, borssal, és zöldcitrom levével állítom be az ízeket.
A grízgombóchoz a grízt sós, őrölt borsos tejben megfőzöm, majd vajat, reszelt parmezánt és tojássárgáját keverek hozzá. Gombócokat formázok belőlük, és bő zsírban kisütöm őket Tálaláskor friss tejfölt és metélőhagymát adok hozzá.