Sopron.info.hu

Széchenyi gimis diák nyerte a Szabad a vers pályázat közönségdíját!

  2018 máj 29 / #Cikkmix

Horváth Dávid, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium 9. osztályos tanulója kapta a családok éve Szabad a vers! elnevezésű pályázatának egymillió forint értékű fődíját, míg az ugyancsak egy millió forinttal járó közönségdíjat Gosztola Kincső, a Soproni Széchenyi István Gimnázium 7. osztályos tanulója vehette át kedden Budapesten.

 

József Attila, Mama című versét gondolta újra Gosztola Kincső, a Széchenyi István Gimnázium, 7. a osztályos tanulója, amely ötletből egy klip is született és amellyel elindultak az idei Szabad a vers pályázaton.

A soproni dákok alkotását a legjobbak közé sorolták, így aztán már csak a szavazatok mennyiségén múlt hogy ők legyenek a nyertesek, amely mint kiderült el is hozta a “pálmát”! 

 

József Attila – Mama | „Szabad a vers” pályázat

Uploaded by Szig 7a. on 2018-05-10.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a díjátadón hangsúlyozta: az ország szinte minden tájáról és a határon túlról is érkeztek pályázatok, a felhívásra összesen 254 pályamunkát küldtek be a diákok.

A minisztérium által életre hívott pályázat célja az volt, hogy megszólítsa a felső tagozatos és a gimnazista fiatalokat és aktivitásra ösztönözze őket. A családok éve alkalmából meghirdetett pályázatra híres magyar költők családról, kötődésekről szóló verseinek átdolgozásával jelentkezhettek a fiatalok – tette hozzá.

Az Akvárium Klubban rendezett díjátadón a két fődíj mellett számos más nyereményt, és szakmai különdíjat is átadtak.

 


%d blogger ezt szereti: