Sopron.info.hu

Szelektív

  2008 Már 19 / #csak úgy

SzelektívKlímaváltozás, környezetszennyezés, fényszennyezés… Még a csapból is ezek a témák folynak. Sajnos az ember is tehet róla, hogy Földünk egészsége itt tart, bár bizonyítsa be nekem valaki, hogy pl. ezer vagy tízezer évvel ezelőtt nem volt hasonló, bolondos időjárás.

Már pedzegettem előző cikkeim egyikében, hogy környezetbarát vagyok és minden magamtól telhető dolgot, tudatosan meg is teszek ez ügy érdekében. A környezetem viszont és a ‘nagyokosok’ nem az én vonalamat követik, mert akkor nem itt tartanánk, hogy …

A legközelebbi újság gyűjtő, papírhulladék lerakó a Jerevánon van és nem az utcánkban, ahol simán elkéne és elférne egy stand. Használt ruháinkat, tárgyainkat többször otthonokba vittük, ami még nem garantálta, hogy mindig az kapta meg aki rászorult volna.

Az üres üvegeket szintén kocsikáztatni kell, mert ahhoz sincs a közelben kijelölt konténer. Az utcánkban a családok kukáin kívül szemetet eldobni csakis szemeteléssel tudnék, ezt nem teszem.

Lényeg a lényeg, hogy az emberben lelkiismeret furdalást próbálnak kelteni, kisebb nagyobb sikerrel. Ideális, logikus lehetőségeket viszont nem adnak, nem kínálnak hogy kiküszöböljük e hiányos dolgokat.

Tény, hogy csak rajtunk múlik minden. De addig is a multik rendíthetetlenül nyomtatják milliós tételekben szóróanyagaikat. A szomszédok pedig egymásnak passzolhatnák át azokat, miután öt perc alatt átnyálazták e felesleges sajtókat.

4042 / 1486 látogató

kapcsolódó cikkek

 • Gyorsulási verseny kedvcsinálóGyorsulási verseny kedvcsináló (0)
  A repülőtér hosszú aszfaltcsíkja felett vibrál a levegő. Lassan halad a sor, sokan […]
 • Három éves vizitHárom éves vizit (0)
  Nem úsztam meg a hétvégét, egy soproni mulatóban kötöttem ki szombat éjjel kedves […]
 • HELPHELP (0)
  T. Mátyás vagyok és a segítségeteket szeretném kérni egy eltűnt autó alkatrésszel […]
 • egy fuvaregy fuvar (3)
   Sopron nem egy nagy város, ezt nyugodtan kijelenthetem. Gyalogosan, egy órán belül […]
 • Jakupcsek: négyből semmiJakupcsek: négyből semmi (1)
  Azért nem semmi ország az, ahol a második számú kereskedelmi tévé regeli hírműsorába […]
 • Sopron-szeletSopron-szelet (0)
  Az éjszaka ennek az oldalnak köszönhetően, kiderült, hogy jól emlékeztem, tényleg volt […]

%d bloggers like this: