Sopron.info.hu

Szerdán kezdődik a VOLT fesztivál!

  2009 jún 29 / #lapszemle

Magyarország egyik legismertebb fesztiválja kezdődik július elsején, Sopronban. Az 1993 óta megrendezésre kerülő zenei ünnepre úgy néz ki, az időjárás is a kedvezőbb formáját mutatja.

Az elmúlt napok zivataros időjárását egyre inkább a kánikulai meleg váltja fel. Június utolsó napjaiban még többfelé számítanunk kell záporra, néhol heves zivatarra. Szerdától kezdve már csökken a csapadékhajlam, de még a nyugati határszélen zápor, kisebb zivatar kialakulhat. Csütörtökön és pénteken igazi nyári melegre van kilátás, sok napsütéssel, viszont a mostani számítások szerint a hétvégére ismét visszatér a változékony időjárás.

A következő időszakban az ország nagy részén 30 fok fölött tetőzik a hőmérséklet, sőt több helyen akár 35 fokot is mérhetünk. A nagy hőség miatt fokozottan figyelni kell a szervezet folyadék ellátására. A legmelegebb órákban az alkohol- és koffeintartalmú italok fogyasztása vízelvonó hatásuk miatt nem ajánlott. Szombaton és vasárnap néhány fokot mérséklődik a nappali felmelegedés, de még így is 25, 30 fokra melegszik a levegő.

idojaras.hu