Sopron.info.hu

Szextankönyv és Óvszer a Középiskolákban!

  2008 ápr 27 / #csak úgy

Szextankönyv és Óvszer a Középiskolákban!Tankönyből tanítaná a szexet az Országos Egészségfejlesztési Intézet – tudta meg az RTL Híradó. 200 tanárt képeztek ki arra, hogy hogyan kell tanítani az intim együttlétet és annak veszélyeit a középiskolásoknak. A könyv néhány napja kapta meg az engedélyt. Bármelyik iskola használhatja, ahol nem félnek beszélni a szexről.

Óvszerautómatákat helyeznének el a középiskolákban:

„Ha olyan a szituáció, akkor figyeljünk oda, hogy nehogy valami kis gond becsússzon.”

Az iskola gyermekvédelmi felelőse több gyereket is ismer, aki nem meri megvenni az óvszert a boltban, ezért nem is használja. Ezért örül az automatának.

„Nem feszélyezi magát a boltban vagy a gyógyszertárban. Nincs az, hogy ezért nem veszi meg az óvszert” – mondta Balogh Tiborné, a Than Károly Gimnázium gyermekvédelmi felelőse.

Szextankönyv a középiskolákban:

Szexualitásról – méghozzá a Parlamentben. Szakemberek a fiatalok egészségéről vitatkoztak. Például arról az új tankönyvről, amely a szexet, a védekezést és a nemibetegségeket tanítaná a fiataloknak. Az egyik rész például a maszturbációról szól, egy másik pedig a hüvelyi pesszáriumról.

„Sajnos van olyan igazgató, aki azt mondta, hogy mit képzelünk mi. Nehogy már odamenjünk, mert az ő gyerekei nem élnek szexuális életet. Hát ezt nehezen hiszem, hiszen az adatok szerint a 14 és 18 év közöttiek 50%-a él szexuális életet” – mondta Gábor Edina, az OEFI főigazgatója.

Ezért tartják fontosnak az egészségfejlesztési intézetnél, hogy terjesszék a tankönyvet, és megsokszoroznák az óvszerautómatákat. A szexualitás tanítása csak a tantestületen múlik. Az óvszer-automaták felszerelése pedig a költségvetésen – iskolánként 100 ezer forintba kerülne. Erről hónapokon belül várható döntés.

Forrás: http://www.rtlhirek.hu/