Sopron.info.hu

Szezonnyitó gondolatok

  2007 okt 20 / #lapszemle

Szezonnyitó gondolatok Szombaton 18 órakor a SAVARIA BC elleni szezonnyitó mérkõzéssel – belépés ingyenes! – csapatunk megkezdi szereplését a hazai pontvadászatban. Ennek kapcsán beszélgettünk Török Zoltán ügyvezetõ-igazgatónkkal.

– Bizonyára még mindig kellemes érzés visszaemlékezni a tavalyi sikerekre, de szombaton már indul az idei szezon.

– Az elmúlt év sikereit, a szezonnyitón keretében a bajnoki címet megörökítõ zászló ünnepélyes avatásával, véglegesen átemeljük a klub történelmi lapjaira. Ezzel együtt is már hónapok óta dolgos hétköznapokat élünk. Szombaton, a csapat bemutatásával szeretnénk egy pici ünnepet csempészni az Arénába, amely azt hivatott jelképezni, hogy újra együtt vagyunk!

– Milyen háttérrel vágunk neki az új szezonnak?

– Kezdjük a legfontosabbal! Kifizettünk valamennyi prémiumot játékosainknak, így tiszta lappal kezdjük az évet! Nem vagyunk adósai senkinek az elmúlt évben nyújtott teljesítményéért. A sikereknek azonban ára van, hiszen nem volt lehetõségünk a távozókat kész, befutott játékosokkal pótolni. A klub koncepciója alapján haladunk tovább azon az úton, amelyet több éve megkezdtünk. Fiatalos lendület

– Ennek egyik vezérelve a fiatalítás.

– A fiatalítás kapcsán két megállapítást szeretnék tenni. Az elsõ, hogy ennek köszönhetjük azt, hogy a mai kosárlabda követelményeinek megfelelve, olyan keretet sikerült kialakítanunk, ahol posztonként kettõ-három közel azonos képességû játékos áll Székely Norbert vezetõedzõnk rendelkezésére. Ezzel a kerettel a csapat folyamatosan okozhat meglepetéseket soros ellenfeleinek, hiszen 12 játékosból készülni lényegesen nehezebb, mint mondjuk ötbõl vagy hatból. Arról nem is beszélve, hogy az olyan sérülések, mint most Iva Sliskovicsé, nem lehetetlenítik el az együttes játékát. A másik megállapításom talán elfogult, de vállalom: olyan utánpótlás ötössel , mint a Semsei- Honti-Gorbunova-Milovanovics-Horti, talán egyetlen Euroligában szereplõ együttes sem dicsekedhet! A dicsekvésnél persze sokkal fontosabb a játék. Ez az ötös ugyanis véleményem szerint az idei U21-es világbajnok USA ellen is bátran megállná a helyét.

– Hova juthat el az idei csapatunk? Mik az elvárások?

– A csapatunk nevek tekintetében meggyengült a tavalyi évhez képest, az együttes fejlõdése azonban véleményem szerint szerves és töretlen. Ezt a megállapítást még akkor is tartom, ha az idén nem sikerülne olyan fényes sikereket elérnünk, mint tavaly. Szeretném azonban azt is rögtön leszögezni, hogy nem adjuk alább, mint tavaly! A játékosainkkal kapcsolatos legfontosabb elvárás, hogy a motivációs szintjüket egyéni és csapatszinten folyamatosan, mondhatni minden nap tartsák professzionális állapotban. Véleményem szerint ugyanis a klub olyan szervezeti és szakmai szintre jutott, hogy a fejlõdésnek és elõrelépésnek az õ motivációs szintjük a kulcsa. Ebben lesz óriási szerepe az Eördögh-Károlyi párosnak, akiknek megváltozott szerepkörük ellenére példaképnek kell maradniuk a mindennapok során is!

Szezonnyitó gondolatok – Nemcsak a játékosállományban, de a szakmai stábban is történtek kisebb változások.

– Norbi a tavalyi évben fényesen bizonyított, megérdemli a feltétlen bizalmat, ami a mi viszonyunkban alap. A stábja Rátkai Zsolt érkezésével tovább erõsödött. Seres Éva a korábbi években már közvetlen munkatársam volt az Aréna üzemeltetése során. Vakon bízom benne és nagy öröm számomra látni, hogy Norbival milyen gyorsan egy hullámhosszra került. Dr. Sztancs György csapatorvosunk számít még új személynek a stábban, míg a többieket már jól ismerhetik szurkolóink az elõzõ évekbõl.

– Jubileumi évet élünk. Milyen tervekkel készültök?

– Remélem, sokan olvassák majd itt a honlapon a visszaemlékezéseket és a volt játékosainkkal készült interjúkat. Gõzerõvel folyik az egyeztetés a tavaszi, április elsejei gyõzelmünk tiszteletére szervezendõ Gálamérkõzés kapcsán. A sok ötletbõl az Aix-en-Provance elleni “ismétlés” tûnik a legreálisabbnak. Ebben az esetben egy éles mérkõzéssel tiszteleghetnénk az elõdök elõtt, akiknek egy egész hétvégés programsorozatot szervezünk. Külön szeretném kiemelni, hogy ma már reális esélyt látok arra, hogy a Turi Zoltán által 10 éve megírt történet kézirata könyv alakban kiadásra kerüljön, és rengeteg fotóval, feledésbe merült történetekkel, egy izgalmas és olvasmányos formában tisztelegjen Bubuék elõtt. Stabil lábakon

– Fontos névadói szerzõdés meghosszabbításáról hallhattunk a közelmúltban, mely megnyugtató lehet a jövõre nézve.

– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az együttes minimum 2011-ig viselheti az Euroleasing nevét! Ez az igazi garancia a nálunk folyó menedzsmenti munka töretlen megtartására. Óriási sikernek tartanám, ha az MKB Bankkal folytatott, rendkívül bíztató és elõrehaladott tárgyalásainkat az év végégig sikeresen be tudnánk fejezni. A város politikai és társadalmi vezetésével továbbra is szoros és példaértékû a kapcsolatunk, szponzori körünk pedig meghaladja a bûvös százas határt. Reménybeli tárgyalásaink vannak a kör további bõvítésérõl is.

Szezonnyitó gondolatok – Láthatóan sokat tesztek az ARÉNA folyamatos modernizálásáért, hatékony kihasználtságáért is.

– A létesítmény zavartalanul üzemel, és szinte töretlen ütemben újul. Bízom benne, hogy a város vezetése értékeli majd az ezen a területen tett erõfeszítéseinket, és továbbra is legfõbb támogatónk marad azok mellett a lokálpatrióta soproni vállalkozók mellett, akik a mûködtetés, és üzemeltetés során szinte erejüket meghaladóan támogatnak bennünket már évek óta!

– Továbbra is teret adtok kulturális eseményeknek?

– Természetesen! A sport rendezvények mellett nem maradnak zenei események nélkül a soproniak a téli idõszakban sem. Olyan programokkal várjuk majd õket, melyek méltán tarthatnak igényt nagy érdeklõdésre. Közös erõvel

– Érezhetõen kialakult egy lelkes szurkolói táborunk, mely a sikerek nélkülözhetetlen eleme.

– Azt kérem szurkolóinktól, hogy a jövõben is segítsenek bennünket részvételükkel és szurkolásukkal a mérkõzéseken. Várunk ötleteket, tanácsokat, észrevételeket és persze további tippeket, kapcsolatokat a szponzori kör bõvítésére, anyagi helyzetünk további erõsítésére. Köszönöm valamennyi bérletesünknek a megelõlegezett bizalmat. Azt kívánom, hogy a Fõ-tér, Magyarország számunkra leggyönyörûbb történelmi tere az idén se maradjon el közös ünneplésünk nélkül!

forrás: wb-sopron.com