Sopron.info.hu

Szilveszter

  2007 dec 31 / #csak úgy

Szilveszter A Gergely – naptár szerint, December 31. Szilveszter, az év utolsó napja, valamint az Újév első napja előtti éjszaka. A Gergely – naptár, napjainkban a legelterjedtebben használt kalendárium a világon. A 21. században nyugati hagyománnyá vált az, hogy Szilveszter éjszakáján partikkal, bulikkal, bálokkal, társasági összejövetelekkel búcsúztatják és üdvözlik az emberek az évet.
Éjfélkor felcsendül az adott ország himnusza, mindenki elérzékenyül, majd puszival, pezsgővel kíván Boldog Új Évet a másiknak. Több kultúra tűzijátékkal és más hangos szerrel kombinálja az ünneplést. Természetesen, szűk családi körben, meghitt, benső baráti körben, vacsorával egybekötve, az év eseményeit felelevenítve, illetve emberekre megemlékezve is, sokan ünnepelnek Szilveszterkor.

Január első napja, egészen pontosan egy héttel Karácsony napjára esik. Újévi fogadalmakat fogalmaznak és fogadnak meg több millióan, bízva magukban, és abban, hogy azt be is tartják majd az év folyamán. Mi mással is fejezhetném be, mint azzal, hogy Boldog Új Évet Kívánok! És boldog névnapot! Jövőre ugyanitt!

A bécsi Filharmonikusok Újévi koncertje, déltől egy muszáj és a legjobb első programja az évnek!