Sopron.info.hu

Szöszi parádés játéka győzelmet ért a válogatott számára

  2010 júl 12 / #sport

Három helyett csupán két mérkőzést játszott az olaszországi Bormióban a magyar férfi válogatott. A jordán válogtott tagjai nem kaptak vízumot, így ellenük nem játszhattak fiaink. Az olszoktól nagy “zakót” kapott a csapat, Iránt viszont – Szöszi remeklésével – sikerült megverni

Amint az a BB1 tudósításából kiderül, a hazaiak ellen esélyük sem volt válogatottunknak, gyengécske dobóteljesítménnyel 88-46-ra kikapott. Ezen a mérkőzésen két játékosunknak nem sikerült betalálni az olasz gyűrűbe. Csapatunk pontjainak csaknem felét a Spanyolországban profiskodó Lóránt Péter szerezte.

A második meccsen, Irán ellen – amint azt a szakportál írja -szoros végjátékban Szabó Zsolt vezérletével nemzeti csapatunknak sikerült kétvállra fektetni a legutóbbi világbajnokságon szerepelt iráni együttest. Ezen az összecsapáson is, ahogy az előző, olaszok ellenin csereként lépett pályára a Soproni KC két kosarasa.

Molnár Bandi 4 ponttal zárt, Szöszi pedig csapatunk legeredményesebb játékosának bizonyult, 13 pontjával, két triplát is beemelt. Eredményessége azért is figyelemreméltó, mert a mérkőzés finoman fogalmazva nem hozott kosáresőt, a roppant kiélezett végjátékban válogatottunk végül minimális különbséggel, egyetlen ponttal, 64-63-ra győzött.

sakc.hu