Sopron.info.hu

Szöszi volt a hős

  2010 jan 11 / #sport

Bár a 2008 április 18-án, még kecskeméti játékosként a ZTE ellen felállított 26 pontos karriercsúcsától 2 ponttal elmaradt, Szabó Zsolt volt a főhőse a tegnapi, Kecskemét elleni győztes meccsnek.

A rekord felállításakor a Szöszi becenévre hallgató kosaras 5 triplát dobott. Tegnap ezt túlszárnyalta 6 hárompontos találattal. Stílszerűen triplákból”megdobta” a mezszámát. Remek játéka kapcsán faggattuk a kosarast.

– Gratulálunk a kiváló játékodhoz, és a győzelemhez egyaránt. Nem úgy indult a tegnapi meccs, hogy aránylag nyugodt,sima lesz a végjáték…

-Tény, hogy elég álmosan kezdtünk, ellenfelünk pedig mindent bedobott a meccs elején. Szerencsére hamar észbekaptunk, túl nagy előnyt nem tudott szerezni a Kecskemét.

-Szerinted mikor és mivel dőlt el a meccs a javunkra?

– Azt gondolom, a harmadik negyed közepe táján lehetett a döntő fordulat, amikor nemcsak fordítottunk, hanem még pár ponttal el is húztunk. Aztán a negyedik negyedben sikerült még rátenni egy lapáttal.

– Dobtál hat triplát, nyolcból, ami lenyűgöző. Mikor érezted, hogy “sül” a kezed?

– Ez egyértelmű: amikor a második félidő elején egymás után két támadást is sikerült hárompontos kosárral befejeznem.

– A mérkőzés kapcsán azt mondtad, nem tekinted presztízsmeccsnek a találkozót. Egy-egy kosarad utáni diadalmámoros tekiteted azért másra engedett következtetni…

– Pedig tényleg nem volt nekem presztízsmeccs. A Kecskemét már nem az, amelyikben játszottam, egyedül Dale maradt a csapatnál, új az edző és a vezetőség is más. Ami pedig a kosarak utáni örömömet illeti, belül a pályán elég kemény,feszült volt a légkör, az embernek pedig nagyon jólesik, hogy a lelátó is szinte “felrobban” egy-egy találat után, úgyhogy kell az a kis “gólöröm”

– Lesz a Szolnok ellen is?

– Nem az a lényeg, ki mennyit dob, hanem hogy a végén ami csapatunk neve mellett álljon magasabb pontszám. Az is nagyon nagy meccs lesz, és ott is szeretnénk megőrizni a hazai veretlenségünket. És szurkolóink segítségére – ezt az egész csapat nevében mondhatom – ott is nagyon számítunk.

sakc.hu