Sopron.info.hu

Sztrájkba fogtak az olasz vezetés alatt álló Sopron futballistái

  2007 nov 20 / #lapszemle

Sztrájkba fogtak az olasz vezetés alatt álló Sopron futballistáiA pénzükre három hónapja váró játékosok nem edzettek, és így akár elmaradhat a hétfői, MTK elleni bajnoki mérkőzés is.

 Sopronban úgy döntöttek a fizetésükre hiába váró futballisták, hogy amíg nem kapnak fizetést vagy legalább garanciát az elmaradt fizetésük kifizetésére, nem edzenek.

Kedden az öltözőben összegyűlt soproni futballcsapat nevében Sifter Tamás csapatkapitány-helyettes felállt, s közölte Vincenzo Cosco edzővel, hogy köszönik szépen a lehetőséget, ezúttal nem edzenek.

A játékosok immár három hónapja várnak a pénzükre, fizetés helyett ígérgetéseket kapnak különböző dátumokkal, amelyek aztán sorra meghiúsulnak, így a futballisták egyöntetűen a munkamegtagadás mellett döntöttek.

A labdarúgók elhatározása szerint addig nem húznak szerelést, amíg nem adnak a kezükbe hivatalos dokumentumot, amelyen fehéren feketén szerepel a fizetés időpontja. A játékosok eltökéltségét jelzi: többen állították, hogy megoldás híján az MTK elleni, hétfői hazai mérkőzésen sem lépnek pályára, mi több, a keret többsége ilyen körülmények között aligha marad Sopronban, hiszen szerződésszegés címén szabadon mehetnek, amerre látnak.

A sztrájkról lapunktól értesülő Salvatore Trunfio szakmai igazgató elmondta, az olasz vezetésnek nincs felelőssége az ügyben, hiszen az új tulajdonos eddig mindig pontosan fizetett.

forrás:nso.hu