Sopron.info.hu

Szurkolói demonstráció

  2007 márc 30 / #programajánló

Szurkolói demonstrációSzurkolótársaink!
Mint ismeretes az FC Sopron nem úgy szerepel a bajnokságban mint ahogy azt elvárná a város sportszerető közvéleménye. Kupagyőztes csapatunk mára a kiesés ellen küzd! 2 év alatt sikerült lerombolni mindazt, amit az elődök felépítettek. A többségi tulajdonos érkezésével nem erősödött meg a csapat mint ahogy ígérte, hanem egyenesen a kiesés felé zuhant!

Szakmai hozzánemértése mindenki számára nyilvánvaló, csak egyedül Ő nem látja ezt be. A most történő események mellett mi, szurkolók sem mehetünk el szó nélkül! Tennünk kell valamit! Valószínű nem fog nagy változás beállni a klub életében, de tudatnunk kell a klubvezetéssel és a játékosokkal, hogy a soproni szurkolók sokkal többet várnak tőlük! Ez a mez amit viselnek, szívük fölött Sopron városának címerével nem ezt érdemli, ez a mez kötelezi Őket! A szombati REAC elleni 6 pontos kiesési rangadó előtt egy figyelemfelkeltő demonstrációt szeretnénk tartani, amelybe az összes – a Stadionba érkező – soproni szurkolót bevonnánk!
Íme:Soproni szurkolók, sportbarátok!

Szurkolói demonstráció2005 Május 11-e óta nagyon sok minden történt szeretett klubunk háza táján. Közismert, hogy a két meghatározó szponzor eltávozott a csapattól, helyette pedig jött az új többségi tulajdonos Vizer László Máriusz, aki hangzatos ígéretekkel indította soproni „pályafutását”. (Nemzetközi szereplés, dobogóért küzdő csapat, futballakadémia, az SVSE futballszakosztályával kialakítandó fiókcsapat létrehozása mellyel a soproni és környékbeli fiatalok játéklehetőséghez juttatása és folyamatos beépítése az FC Sopron felnőtt keretébe stb.) Eltelt két év és az ígéretekből semmi nem valósult meg! Azaz valami mégis: – a meghatározó játékosaink elüldözése, helyettük harmad-negyedosztályú külföldi labdarúgók leigazolása, a helyi és környékbeli fiatalok más klubokba száműzése, kéthavonta más edzők kinevezése, a város hírnevének lejáratása, a csapatunk kiesőhelyre került és nagy az esélye, hogy kiesik az élvonalból, a nézőszám radikálisan lecsökkent (két éve 2500-3000 szurkoló bíztatta a csapatot hétről-hétre, mára ez a szám csak 800-1000fő). Ez a csapat mára már egy IDEGEN, nem szerethető társasággá alakult. Nincs semmi jele annak, hogy egymásért, az FC Sopronért, a városért és a szurkolókért küzdenének. Helyette klikkesedések, éjszakázások, részegen való edzésmegjelenések és besúgások jellemzik őket! Mára már csak mi maradtunk meg a két évvel ezelőtti „nagycsaládból”, akik együtt örültünk és sírtunk, akik büszkék voltunk arra, hogy ennek a klubnak a szurkolói vagyunk!!! Valamit TENNÜNK KELL! Azzal a kéréssel fordulunk most hozzátok, hogy tiltakozásunk jeléül az első és második félidő 10. percéig ne menjünk be a szektorokba! Jelezvén ezzel a klubtulajdonosnak, a vezetőségnek és játékosoknak, hogy mi soproni szurkolók, nem vagyunk megelégedve a mutatott teljesítménnyel, nem fogadjuk el a hazugságokat és nem szeretnénk, ha a vezetői dilettantizmus a másodosztályba taszítaná az FC Sopron csapatát!
Kérjük, segítsetek és legyetek partnerek ebben a szurkolói demonstrációban! Tegyünk végre együtt azért, hogy ne birka módjára kezeljenek és nézzenek minket! A Hűség városának sportszerető polgárai ennél sokkal többet érdemelnek! Tartsunk össze, mutassuk ki a nemtetszésünket és aggodalmainkat!!!

Hajrá Sopron!

(Brigade Sopron, Scarbantia Scorpions)