Sopron.info.hu

Tartja előnyét a listavezető

  2007 febr 25 / #lapszemle

Tartja előnyét a listavezetőNémeth Krisztián két góllal vette ki a részét a vendégek könnyed sikeréből. Amikor az MTK játékosai útnak indultak Sopronba, már pontosan tudták, hogy az előnyük minimálisra csökkent a tabella élén, a Debrecen ugyanis angyalföldi sikerével két pontra megközelítette a Garami-legénységet.

Az első percekben a vendégek irányítottak (Pál több jó átadással szolgálta ki társait), de ekkor még jól állt a lábán a soproni védelem, majd hamarjában a hazai gárda előtt adódott néhány ígéretes lehetőség, Horváth és Cigan lábában is benne volt a gól, Végh azonban állta a próbát. A 26. percben aztán egy Németh-Hrepka villanás után utóbbi védhetetlenül helyezett a hálóba. Csertői Aurél rögvest ezután elküldte melegíteni a cserejátékosait, de ettől sem vált veszélyesebbé Feczesinék játéka, majd egy újabb védelmi kihagyás után az MTK – Németh Krisztián remek helyzetfelismerése révén – megduplázta előnyét.
A folytatásban a soproni helyzetekre ismét MTK-gól következett: a téli felkészülés során a listavezető legeredményesebbjének bizonyuló Németh újabb “grundfocis” találata révén a fővárosiak tovább javították gólkülönbségüket, akiknek a sérült Kanta nélkül sem okozott gondot a három pont begyűjtése.

Csertői Aurél (Sopron): – Hogyha az ifiben ilyen gólokat kapunk, talán eltanácsolom a játékosokat… Nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, a remek erőkből álló MTK pedig félgőzzel legyőzött minket. Még sokat kell dolgoznunk, és leginkább az egyéni hibákat kell elkerülnünk, amelyek ma is megpecsételték a sorsunkat.
Garami József (MTK): – Az első harminc percben változatos volt a játék, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. A vezető gólunk megnyugtatta a csapatot, és különösen a második, harmadik gól után futballoztunk jól és határozottan.

forrás:nb1.hu