Sopron.info.hu

Tenisz: Babos olimpiai hátszéllel egészen a csúcsig érne a US Openen

  2010 szept 07 / #sport

Hétfőn megkezdi szereplését az év utolsó junior Grand Slam-tornáján Babos Tímea. A Felix Promotionnel együttműködő soproni hölgy a világranglista második helyezettjeként indul harcba egyéniben, párosban pedig a Roland Garroson és Wimbledonban aratott címe kötelezi a kedvenc borításán, egyik kedvenc városában rendezendő viadalon.

„Előzetesen bőven elégedett lettem volna a bronzéremmel, de utólag azt mondom, a győzelem is benne volt a pakliban. Ennek ellenére nem lehetek szomorú, az első ifjúsági olimpián két elődöntős szereplés jó eredmény, büszke vagyok rá. Összességében lökést adott a US Openre.

De ahhoz, hogy ott jól szerepeljek, sokat kellett még edzenem, ezért is mentem Angliába az olimpia után. A legfontosabb, hogy élvezzem a teniszt, akkor csak nyerhetek” – nyilatkozta Babos az ifi olimpiára visszautalva.

„New York az a hely, ahova bármikor szívesen megyek. Sok helyen jártam már, de ez az egyik, ahol szívesen laknék is. Sajnos eredményekben még nem magaslik ki a többi közül, de remélem, most ez is változik.”

„Egyéniben mindig komolyabban játszom, mint párosban, de előbbi nyilván nehezebb is. Nem nagyon lehet összehasonlítani a kettőt. Számomra a páros tényleg játék, méghozzá olyan, amit kevesen tudnak játszani. Én sokat gyakoroltam, hogyan kell párost játszani. Az egyéni pedig olyan, ahol csak magadra vagy utalva. Ha nem megy a tenisz, csak nagyon nagy nehézségek árán tudsz nyerni. Azt mindenki komolyabban veszi, úgyhogy szerintem az a helyes, ha mindkettőre egyformán koncentrálok. Az igazán nagy párossikerek már megvoltak, az egyénihez mindig csak nagyon-nagyon kevés hiányzott. Meglátjuk, itt mi lesz” – tette hozzá a fiatal játékos.

nemzetisport.hu