Sopron.info.hu

Térerő, térerő

  2007 dec 07 / #pellengér

Térerő, térerő Pannon előfizető vagyok immár kb. 8 éve, de ami mostanában egyre gyakrabban előfordul velem, azt régebben nem nagyon vagy csak ritkán tapasztaltam.

Gyakran azon veszem észre a mobilomat, hogy bár nem jártam Ausztriában, még csak a határt sem közelítettem meg, a telefonom fogja magát és átvált egy osztrák térerőre. Ez felettébb akkor kellemetlen ha valaki felhív és mit sem sejtve, a telefont felvéve egy hosszabb beszélgetést lebonyolítva, azt veszem észre a hívás után, hogy mindezt nem a honi hálózaton tettem.

Ilyenkor persze nem a jó kis olcsó tarifámon, vagy éppen ahogy azt sokakkal tehetem ingyen beszélgetek, hanem bár mára már kissé csökkentett ,de azért drága percdíjért teszem.

 Azt már megszoktam, hogy Ausztriából hazatérve a készülékem nem vált át automatikusan a pannonra, még a városközpontban sem, úgy kell visszaállítanom. ( automatára van állítva ) Ha bezzeg kifele megyek, már a határ után kapom az sms-t, hogy üdvözölnek a kinti hálózaton. Ha a Jerevánra látogatok rengetegszer átvált „osztrákra”.

Erre már odafigyelek. De minap este, otthon, egyszer csak megint jött az üdvözlő sms, pedig nem lakom a határhoz közel. Nem értem miért erősebb sokszor Sopronban a honi hálózatnál a külföldi. A pannon biztos jobban jár, de ez elég kicsinyes trükk lenne, nem hiszem, hogy direkt csinálják, de mindenesetre bosszantó.

 Jó lenne, ha ez megszűnne és Magyarországon a jó kis magyar előfizetésemen telefonálhatnék.
 
 KBJ