Sopron.info.hu

Terminátor: Sarah Connor Krónikái

  2008 febr 10 / #mozimánia

Terminátor: Sarah Connor KrónikáiA Terminator: The Sarah Connor Chronicles (lehetséges magyar fordítása: Terminátor – Sarah Connor krónikái) egy a Terminátor filmek világában játszódó, amerikai televíziósorozat, amely 2008. január 13-án 18 millió főt meghaladó nézettséggel debütált. A bevezető epizód forgatását 2006. november 27-én kezdték meg és 2007. január 24-től tartottak kiegészítő forgatást.

Ezt az epizódot David Nutter rendezte, aki egyebek mellett olyan sorozatoknak adta meg a sikeres kezdés lehetőségét, mint az Odaát vagy a Smallville. Ezek után a munkálatokat felfüggesztették, várva, hogy a FOX-nál döntsenek a sorozat berendelése mellett.

A FOX-tól később megszületett a döntés, és 2007. májusában nyilvánosságra hozták, hogy berendelik a sorozatot a 2007/2008-as szezonra, így a stáb jelenleg az első 13 rész forgatását készíti elő. A sorozat 2008. január 13-én debütál az Egyesült államokban, a FOX televíziócsatornán.

A The Sarah Connor Chronicles elénk tárja, hogy mi történik azután, hogy Sarah Connor felhagy a meneküléssel, és támadásba lendül az egyre csak fejlődő technológiájú ellenség, Skynet ellen, aminek célja, hogy elpusztítsa őt, fiát és majdan az egész világot. Sarah fia, a 15 éves John Connor tudja, hogy a jövőben talán ő lesz az emberiség megmentője, de még nem áll rá készen, hogy a vállára vegye a sorsával járó felelősséget.

Új középiskolájában John figyelmét felkelti a titokzatos Cameron. Hamar kiderül, hogy a lány később nem csak a bizalmasa lesz, hanem Sarah és John rettenthetetlen védelmezőjévé válik.

Nem csak a jövőből leselkedik rájuk veszély, mivel egy intelligens és kemény FBI ügynök, James Ellison is a nyomukban van, hogy felelősségre vonja őket a Cyberdyne Systems felrobbantásáért.

Később azonban az ügynök erős szövetségesükké válik. [A Terminátor franchise új tagja Sarah Connor és tinédzser fia, John Connor karaktere köré összpontosul. A sorozat bemutatja, hogy mi történik a Terminátor 2-ben látottak után, amikor a Cyberdyne Systems székhelyének felrobbantását követően Sarah és fia már a hatóságok elől is menekülni kényszerülnek, ugyanakkor nem adták fel tervüket, hogy megsemmisítsék az emberiséget fenyegető Skynetet.

„A világ súlya nehezedik a vállaira, és közben fel kell nevelnie a fiát, aki egyszer az emberiség felszabadítója lehet.” – nyilatkozta James Middleton producer.
Mario Kassar és Andy Vajna producerek korábban a Terminátor 4. részét készítették elő, majd a Terminátor univerzum jogait eladták a Halcyon Company-nek, ahol a film bemutatóját 2009-re tervezik.

Az még nem bizonyos, hogy a The Sarah Connor Chronicles szereplőit felkérik-e, hogy az új filmben is a karaktereiknek megfelelő figurákat alakítsák. Azt azonban Andy Vajna és James Middleton elmondták, hogy a sorozatnak lesznek kapcsolódási pontjai a producerek által elképzelt jövőbeli, új filmtrilógiával.

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Terminator:_The_Sarah_Connor_Chronicles

Összeállította: Demuth
Aktuális soproni moziműsor