Sopron.info.hu

Tiltakoznak a REAC-drukkerek

  2008 jan 25 / #lapszemle

forrás: NB1.huCsak idegenben játszik a fővárosban a Palota.  A REAC egy szurkolói csoportja az alábbi levelet juttatta el honlapunknak, amelyet változtatás nélkül teszünk közzé. “

Tisztelt nb1.hu! Különös kéréssel fordulunk, Önökhöz!
Elkeseredett labdarúgó-szurkolók írjuk ezt a levelet, szeretnénk a segítségüket, kérni!

Megdöbbenve olvastuk szerda délben az interneten megjelenő cikkeket, miszerint a REAC Sopronba költözik, majd ősztől fuzionál a Győr-Moson-Sopron megyei várossal. Ez számunkra, a REAC-ért szorítók számára teljes mértékben elfogadhatatlan.

A vezetőség ezzel a döntéssel gyakorlatilag megszűnteti a profi férfi felnőtt labdarúgást Rákospalotán, ráadásul elveszi a palotai szurkolóktól azt a csapatot, amelyet hosszú-hosszú éveken át szerettek. Persze, ki tudunk még menni “hazai” mérkőzésre, csak 210 km-t kell utaznunk.

Budapesten csak akkor láthatjuk a REAC-ot, ha idegenben játszik.
De ez nem megoldás. Ha annyira a világítás volt a probléma, miért nem törekedtek rá az évek során, hogy megcsinálják? Vagy miért nem lehetett havi 2 alkalommal egy pályát bérelni a fővárosban? Miért kell egyből elhagyni a Széchenyi teret?

Sajnos ezek már mind költői kérdések. Sokan rájöttünk már az évek során, hogy a magyar fociban a szurkoló számít legkevésbé, és csak a pénz dominál. Hát most is ez történt.
Elvitték a csapatunkat, és itt hagyták az őket buzdítókat, akik talán már NB III-ban is ott voltak a pálya szélén.

De egyvalamit nem vehet el tőlünk senki: az NB I-be való feljutás örömét, a számos első osztályú meccset, a legelső győztes mérkőzést a Sopron ellen otthon (1-0), Ferencváros ellen kapott gól nélkül kivívott sikereket (0-2, 1-0), az újpesti pontszerzést (0-0), a diósgyőri győzelmet a 92. percben (0-1), a Székesfehérvárott kiharcolt bennmaradást (2-2), és még sorolhatnám.

Ezek örökre velünk lesznek.

Mi, REAC szurkolók reménykedünk abban, hogy csapatunk nyártól ismét Budapesten játssza hazai mérkőzéseit. Addig viszont véleményünk mellett szilárdan kitartunk, és míg ez az állapot fennáll, távolmaradunk csapatunk (???) mérkőzéseitől, tiltakozunk a vezetőség ezen döntése ellen.

HAJRÁ Rákospalota!!!

Elkeseredett REAC-szurkolók

A csapat egyetlen szurkolócsoportja az IRONFIST nevében”

forrás: NB1.hu