Sopron.info.hu

Tinédzser hajléktalan erőszakoskodott kislányokkal Sopronban

  2009 aug 14 / #helyi

A rendőrség elfogta azt a 19 éves férfit, aki gyermekeket molesztált az elmúlt napokban

Egy hét alatt elfogta a rendőrség azt a 19 éves hajléktalant, aki Sopronban kislányokkal erőszakoskodott. A legfiatalabb áldozata csupán öt éves volt, a legidősebb pedig 12. Fogdosta őket, a bugyijukba nyúlt és az akarta elégítsék ki. A támadó akár 10 évet is kaphat.

Először augusztus 3-án Sopron egyik lakótelepi részén támadt meg a férfi egy 12 éves kislányt. A gyerek saját lépcsőházukba ment be fényes nappal és azt hitte, hogy a férfi is ott lakik, ezért beengedte maga után. A liftnél azonban rátámadt, fogdosni kezdte és nemi szervét is elővette. Ám megérkezett a lift, a támadó megijedt és elszaladt. A Független Hírügynökségnek név nélkül nyilatkozó család elmondta, kislányuk hiába sikoltozott és kiabált segítségért, senki sem kelt védelmére.

Milchram Ildikó a soproni rendőrkapitányság alosztályvezetője elmondta, az első eset után egy másik család is jelentkezett. Ugyancsak egy paneltömb lépcsőházában 5 és 10 éves kislányaikat kapta el a férfi. Vasárnap pedig egy ismeretlen hívta a rendőrséget egy lakótelepről, hogy kiabálást hallanak, és a rendőrök a helyszínen elfogták a férfit. Az őrnagy hozzátette, azt azonban nem tudják, hogy itt kit támadt meg a fiatalember, a sértett ugyanis nem jelentkezett. Csakúgy, mint egy másik áldozat sem, akiről már az elfogott férfi mesélt vallomásában.

Milchram Ildikó elmondta, a 19 éves fiatalember egy hónapja hajléktalanként él Sopronban és a szeméremsértés mellett más bűncselekményekkel is gyanúsítják. A férfit korábban már többször elítélték.

hirado.hu/MTI