Sopron.info.hu

Tiszta luxus

  2009 márc 10 / #csak úgy

A tavasz már az ajtón kopogtat, nem sokára a nyuszi is itt ugrál és rejtegeti a frissen festett tojásait. Elkezdődött a böjt, ami egyben a megtisztulás ideje is. Ilyenkor az emberek a ‘bűnös’ dolgokat vonják meg maguktól, -csoki, cigi, ital, hús, cukor stb… hogy testüket tisztítsák.

Ez a megvonás Húsvétig szokott tartani. Persze vannak -nem is kevesen- akik egész évben sőt egy életen át teljesen másképp táplálkoznak és élik életüket, mint a többi embertársuk.

A megvonás nem egyszerű. Egyik kedves barátnőmet a tisztulás jegyében meghívtam egy kellemes esti programra. Sopron és környéke számtalan wellness szolgáltatásokkal kecsegtet. A minőség, az árak nagyban eltérnek egymástól. Én, tudatosan választottam ezt a soproni helyet ahol két órát töltöttünk el. A telefonban előzetesen időt egyeztettem. Négy nappal előbb! A hölgy minden kérésemre kedvesen válaszolt és informált a részletekről. Felfűtöttek mindent amit lehetett, vagyis amit kértem. Infraszauna, finn szauna pezsgőfürdő(jacuzzi). Hamár homár, legyen kövér! A legtutibb az volt, hogy ebben a két órában az egész wellness területén -ami nem nagy- csak mi tartózkodtunk. Senkivel sem kellett megosztanunk ezt a csodás kis paradicsomot. Gátlástalanul mozogtunk, beszélgettünk, csak mi ketten áztattuk a popónkat illetve izzadtunk a szaunákban.

Mintha a mi luxus fürdőnkben lennünk volna. Gyertyák mindenhol, picit túl halk, kellemes orientális zene a hangfalakból,aláfestésként. Az infra két személyes, a finnszauna négy személyes. A jacuzzi pedig jó tágas négy különböző programmal.

Két tusolót is beépítettek, és fából készült ágyak is vannak, amin pihenni lehet. Ez a két óra minden pénzt megért. A kifogásunk csak az lenne, hogy az ott kapott törölköző illetve fürdőköpeny használata plusz ötszáz Forint lett volna, ha nem viszünk mi magunk.

Így négyezer Forintért luxusban izzadhattunk, fürödhettünk, tisztulhattunk. A saját testi, lelki egészségünk érdekében. Bármikor, de nem bárhol!