Sopron.info.hu

Tizenkét Győr-Moson-Sopron megyei pedagógus az esélyesek között

  2008 okt 14 / #csak úgy

Tizenkét Győr-Moson-Sopron megyei pedagógus az esélyesek között Rátz Tanár Úr Életműdíj – egy-egymillió a pedagógus szakma kiválóságainak
Az Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért kuratóriuma idén nyolcadik alkalommal írta ki Rátz Tanár Úr Életműdíj pályázatát. A díjjal minden évben két-két fizika-, matematika-, kémia- és biológiatanárt jutalmaznak, akik pályájuk során különösen sokat tettek a hazai reáloktatásért és a reálértelmiség következő generációiért.

A személyenként egymillió forintos elismeréssel az alapítvány kuratóriuma az elmúlt hét év alatt 49 pedagógus munkáját díjazta.

Idén 127 jelölt közül választja ki a kuratórium az arra legérdemesebbeket. Matematikából érkezett a legtöbb, 48 felterjesztés, fizikából 34, kémiából 27, biológiából pedig 18 pedagógust javasoltak. Az ajánlások 68 százaléka vidékről érkezett.

Győr-Moson-Sopron megyéből, 2001 óta már hét pedagógus nyerte el az egymillió forintos jutalommal járó Rátz Tanár Úr Életműdíjat. A megyei középiskolák az idei pályázatra 12 tanárt jelöltek.

A döntést a szaktárgyi bizottságok október közepéig hozzák meg. A díjátadó ünnepségre november 18-án délelőtt, az MTA Dísztermében kerül sor.

A díjakat prof. Kroó Norbert, az MTA alelnöke, a kuratórium elnöke, valamint az alapító cégek vezetői, Bogsch Erik (Richter), Bojár Gábor (Graphisoft) és Éry Gábor (Ericsson Magyarország) adják át.