Sopron.info.hu

Több mint 200 milliós fejlesztés a Stettin Hungária Kft. soproni üzemében

  2010 jún 12 / #helyi

Alagútzsalu rendszerek gyártására alkalmas csarnokot adtak át az osztrák tulajdonban lévő Stettin Hungária Kft.-nél pénteken Sopronban; a beruházásra több mint kétszázmillió forintot költöttek.

A 900 négyzetméter acélvázszerkezetű üzemcsarnokban 10 tonna teherbírású híddarut állítottak munkába, és a környezetvédelmi előírásoknak megfelelő festőkabint is kialakítottak – mondta Dezső Szilárd területi vezető az MTI-nek.

A fejlesztés eredményeként bővül a korábbi gyártókapacitás, ezt jelzi, hogy az idén 2500 tonna acélból állítanak elő zsaluelemeket, míg tavaly 1800 tonnát dolgoztak fel termékké. Az alagútzsalu rendszereket közúti, vasúti és metróberuházásoknál használják.

A Sopronban gyártott elemek eddig már eljutottak Csehországba, Szlovákiába, Németországba, sőt Ausztráliába is. Emellett az anyacég, az osztrák Östu-Stettin GmbH. Steierország központjában ugyancsak szállítanak. A soproni társaság mély- és magasépítéssel egyaránt foglalkozik.

Fő profilja a generálkivitelezés. Referenciái között találhatók egyebek között a soproni Liszt Ferenc konferenciaközpont, a soproni kórház központi épülete, a kereskedelmi és iparkamara győri szákháza, továbbá társasházak, áruházak. A cég a 2010-2011-es gazdasági évre 5,1 milliárd forintos árbevételt irányzott elő, meghaladva a 2009-2010-es évet, amikor a forgalom 3,7 milliárd forint volt. A társaság mintegy 90 munkatársat foglalkoztat.

profitline.hu