Sopron.info.hu

Tómalom

  2008 okt 21 / #helyi

TómalomMi, Sopron város lakói szeretünk nézegetni. Ezt úgy értem, hogy jobb esetben van esély otthonról kikukucskálni innen vagy onnan, és nézni a tájat. Ha ez nem elég (ez nem elég!), akkor séta! Egy ‘jó adottságokkal megálldott’ környezet vesz minket körül.

Sopron az otthonunk. Az otthon a legfontosabb számomra. Szeretek Sopronban élni, a kis otthonkánkban élni, lenni, tenni-venni, szóval otthon lenni jó. Viszont egyre többen döntenek úgy, hogy építkeznek és ágyő-t mondanak a városi lakcímnek.

A soproni kecó ablakából a természet szerencsére, – de csak – a Napot, a Holdat és a csillagokat tárja elénk. Ha többre vágyik az ember és bevállal egy költözést, építkezést (annak minden velejárója), akkor Tómalom, Ágfalva, Bánfalva, Harka ‘sziti’ mind felkapott célponttá váltak. Tómalom az egyik favorit letelepedési hely.

Nem egymás hegyén-hátán épülő, családi házacskák, csendes, pihenő övezet, sőt még tájvédelmi körzet is. Így hát nyilvánvaló, hogy a megengedett négy és fél méternél magasabb házak építtetését még a Dalai Láma sem engedélyezhetné illetve írhatná alá.

DE … Ügynökeink hatvannyolc lakásos, tómalmi viszonyokhoz képest World Trade Centre magasságú épület felhúzási engedélyezését jelentették. Kíváncsian várom a véleményeket, vajon, hogy sikerül a kivitelező cégnek ezt a törvénysértést átugrania és mindenkit palira vennie?!