Sopron.info.hu

Torkos Zerge étterembe megy

  2006 nov 08 / #gasztro

Torkos Zerge étterembe megySzeretnék egy étterem-kocsma kritikai rovatot indítani és idővel bejárni Sopron és a környéke vendéglátó helyeit, élményeimet tapasztalataimat megosztani veletek, és keményen kritizálni a hibákat, viszont dicsérni az újításokat, és a pozitív változásokat városunk gasztronómiájában, ami mint tudjuk még most is a Sopronba érkező osztrák zsugorik és egyéb turisták megnyerésére alapszik, tisztelet a kivételnek.

 

Meglátogatom majd a füstös kiskocsmákat, az elfelejtett helyeket és a puccos újonnan nyitott divatos éttermeket is, és nem leszek tekintettel sem nagy nevű szakácsokra sem a milliomos tulajdonosokra. Mivel az egyszeri alkalom nem elég egy étterem leméréséhez többször is ellátogatok majd a tettek színhelyére. Mindenki azt kapja majd amit érdemel. Jó lenne ha olvasnátok a rovatot és bátran hozzáfűznétek tapasztalataitokat és észrevételeiteket. Azt szeretném hogy, idővel majd a vendéglátósok is ellátogassanak erre az oldalra és olvassák a róluk írott kritikákat és véleményeket, amik hatására talán idővel majd változtatnának a hiányságaikon.

Véleményem természetesen teljesen szubjektív és nagyban eltérhet másétól, de mivel szorosan kapcsolódom a szakmához és eszeveszetten imádok enni, veszem hozzá a bátorságot, hogy ebből a szempontból megítéljek bárkit. Az osztályzást tíz témakörben egytől tízig végzem így a maximális pontszám a száz. Ez a megmérettetés inkább szakmai szempontból történik világosan olvasható pontszámok szerint, viszont szeretném egy teljesen érzelmekre épülő jelzéssel is megbélyegezni a meglátogatott egységeket mert véleményem szerint egy ’helynek’ hangulata, és talán saját élete is van amit néha az aznap felszolgált rossz étel sem tud elrontani.
Értékelés

parkolás, bejárat 1-10 
építészet dekoráció 1-10 
mosdók, tisztaság, rend 1-10 
étlap, itallap 1-10 
étel minősége, tálalás 1-10 
italkínálat, minőség, szervírozás 1-10 
ár-érték arány 1-10 
felszolgálás minősége, szakszerűsége 1-10 
borlap, borkínálat, kínálás 1-10 
konyha gyorsasága 1-10 

Torkos Zerge