Sopron.info.hu

Tűzbe tenném a kezem ezekért a srácokért

  2007 ápr 05 / #sport

Tűzbe tenném a kezem ezekért a srácokért Négy forduló, négy győzelem győzelem, második hely a tabellán. Ez a rövid mérlege eddig a télen játékosedzőként az SVSE – GYSEV-hez került korábbi 23-szoros válogatott Lendvai Miklósnak. A szakember remekül érzi magát a soproni vasutas csapatánál.

Szakmailag mennyire elégedett az eddig eltelt időszakban elért eredményekkel?

Nyertünk négy mérkőzést, de azt gondolom, ezzel a játékosállománnyal nyernünk is kellett.

Sok, a profi futballban eltöltött év után hogy érzi magát egy harmadosztályú kiscsapat játékosedzőjeként?

Mióta külföldről visszatértem Magyarországra, messze itt érzem magam a legjobban, ez valóságos felüdülés a magyar, úgynevezett profi futball posványa után. A közösség remek, a vezetőség is kitűnő és ami nagyon fontos: itt van feladat, van cél. Ami még az én számomra nagy különbség az élvonal és a mostani pozíció között, hogy itt elfogadják a véleményemet, figyelnek a szavamra. Nagy öröm viszontlátni mérkőzéseken a srácoktól az edzésen gyakorolt elemeket.

Játékosedzőként mennyire nehéz a középpályán teljesíteni a saját feladatát a csapatban, s ugyanakkor szakmailag, mint edzőnek átlátni az egész gárdát?

Nem egyszerű, de van előnye is. Ha valamit észreveszek, akkor a pályán azonnal tudok reagálni. A segítőim pedig azért ülnek a kispadon, mert kívülről nyilván sokkal jobban átlátják az egész játékot..A játékosaimban pedig maximálisan megbízom. A tűzbe mennék ezekért a srácokért, nekem most ők a legfontosabbak.

BL