Sopron.info.hu

Újabb sztárok a VOLT Fesztiválon!

  2007 ápr 13 / #Volt Fesztivál 2007

VOLT 2007 Kevesebb mint 100 nappal a 15. VOLT Fesztivál indulása előtt újabb nemzetközi sztárok részvételét jelentették be a szervezők.
E szerint a július 4-5-6-7-én rendezendő soproni fesztiválon – a korábban bejelentett csapatok, így a Korn, Prodigy, Laibach és mások mellett – fellép a The Roots, a Coldcut, jön a Massive Attack sztárja, Daddy G és Anthony Rother is.
A már biztosnak mondható fellépők listája a VOLT Fesztivál megújukólt honlapján, a http://www.sopron.info.hu/www.volt.hu oldalon található..


THE ROOTS

A Montreaux-i Jazz Fesztiváltól az amerikai Lollapaloozáig a világ bármely pontján a legnagyobb nevek között jegyzik a THE ROOTS csapatát. A hattagú amerikai banda az evidens példa arra, hogyan lehet a hiphopot és élőzenét, a kísérletező kedvet és az élvezetes popdalokat, a feszességet és krémes soult, a gyökereket és a mai megszólalást egyszerre szolgálni. A VOLT nyitónapján lép színpadra a The Roots!

COLDCUT

Ugyancsak a VOLT-on találkozhatunk az elektronikus tánczene történetének első számú úttörőjével, a COLDCUT-tal. Az idén 21. (!) születésnapját ünneplő angol duó olyan szinten befolyásolta mindazt, amit ma elektronikus zenének nevezünk (legyen az ambient, jungle, house vagy break), mint senki más rajtuk kívül.

DADDY G

Sokak örömére először találkozhatunk hazai színpadon a Massive Attack mélyhangú dumagépével, DADDY G-vel. Minden kétséget kizárva egyszerre tekeri majd meg a VOLT Fesztivál közönségének agyát és táncos lábát, s lesz benne hiphop, pszichedélia, pörgős elektronikus tánczene, soul, rhythm and blues és sok minden más.

Jó néhány éves hagyománynak megfelelően a VOLT negyedik napján idén is találkozhatunk a Hyperspace programjával, ahol ezúttal a Datapunk kiadó atyja, a frankfurti zenész, ANTHONY ROTHER vendégszerepel.

A VOLT Fesztivál már biztosnak mondható fellépőit mától közöljük a megújult honlapunkon.

http://www.volt.hu